Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε στην Οδησσό το τελευταίο ουκρανικό πολεμικό πλοίο

Η Ρωσία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι κατέ­στρε­ψε στην Οδησ­σό, στη νότια Ουκρα­νία, το απο­βα­τι­κό πλοίο «Γιού­ρι Ολε­φι­ρέν­κο», το οποίο, σύμ­φω­να με τη Μόσχα, είναι το «τελευ­ταίο» ουκρα­νι­κό πολε­μι­κό πλοίο που επι­χει­ρού­σε ακόμη.

«Στις 29 (Μαΐ­ου), έπει­τα από πλήγ­μα των ρωσι­κών αερο­δια­στη­μι­κών δυνά­με­ων με υψη­λής ακρί­βειας όπλα στην περιο­χή φόρ­τω­σης πολε­μι­κών πλοί­ων στο λιμά­νι της Οδησ­σού, κατα­στρά­φη­κε το τελευ­ταίο πολε­μι­κό πλοίο του ουκρα­νι­κού πολε­μι­κού ναυ­τι­κού, το “Γιού­ρι Ολε­φι­ρέν­κο”», ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσίας.

Το AFP δεν ήταν σε θέση να επι­βε­βαιώ­σει την πλη­ρο­φο­ρία αυτή από ανε­ξάρ­τη­τη πηγή. Προς το παρόν το πολε­μι­κό ναυ­τι­κό της Ουκρα­νί­ας δεν έχει σχο­λιά­σει την ανακοίνωση.

Το «Γιού­ρι Ολε­φι­ρέν­κο» είναι ένα απο­βα­τι­κό πλοίο, το οποίο παλαιό­τε­ρα ονο­μα­ζό­ταν «Κιρο­βο­γκράντ». Μετο­νο­μά­στη­κε το 2016 προς τιμή του Ουκρα­νού αξιω­μα­τι­κού που σκο­τώ­θη­κε το 2015 κοντά στη Μαριούπολη.

Τον Ιού­νιο του 2022 ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι παρα­ση­μο­φό­ρη­σε το πλή­ρω­μα του πλοί­ου για «τον ηρω­ι­σμό» του στην άμυ­να της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο