Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ανεπιθύμητοι ο Τζιμ Κάρεϊ και άλλοι 99 επιφανείς Καναδοί

Η Ρωσία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι θα απα­γο­ρεύ­σει την είσο­δο στο έδα­φός της σε 100 Κανα­δούς, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του ηθο­ποιού Τζιμ Κάρεϊ και πολυά­ριθ­μων δημο­σιο­γρά­φων, σε αντί­ποι­να για τις κυρώ­σεις που επέ­βα­λε η Οτά­βα σε Ρώσους δημο­σιο­γρά­φους και ηθο­ποιούς τον Οκτώβριο.

Η από­φα­ση αυτή ελή­φθη ως απά­ντη­ση στην «πρα­κτι­κή εφαρ­μο­γής από το καθε­στώς του πρω­θυ­πουρ­γού Τζά­στιν Τρι­ντό κυρώ­σε­ων κατά ηγε­τών της Ρωσί­ας, πολι­τι­κών της, βου­λευ­τών της (…), δημο­σιο­γρά­φων και προ­σω­πι­κο­τή­των του χώρου του πολι­τι­σμού», εξη­γεί το ρωσι­κό ΥΠΕΞ.

Μετα­ξύ εκεί­νων στους οποί­ους απα­γο­ρεύ­τη­κε η είσο­δος στη Ρωσία είναι ο 60χρονος ηθο­ποιός και κωμι­κός Τζιμ Κάρεϊ.

Επί­σης στη λίστα, μαζί με τον σταρ του Χόλι­γουντ, είναι οι δημο­σιο­γρά­φοι Πολ Γουόρ­καμ του CTV και Μάρ­γκα­ρετ Εβανς του CBC, η Καρο­λίν Χαβιέ, η επι­κε­φα­λής του Communications Security Establishment, καθώς και αρκε­τές κανα­δι­κές προ­σω­πι­κό­τη­τες με κατα­γω­γή από την Ουκρανία.

Η Μόσχα τους κατη­γο­ρεί για «άμε­ση εμπλο­κή στη δια­μόρ­φω­ση μιας επι­θε­τι­κής αντι­ρω­σι­κής πολι­τι­κής», σύμ­φω­να με την ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο