Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ασθενοφόρα να σχηματίζουν τεράστιες ουρές έξω από νοσοκομεία για Covid-19

Μια «τερά­στια εισ­ροή ασθε­νών με κορο­νο­ϊό» έχει αρχί­σει να ασκεί πίε­ση στα νοσο­κο­μεία της Μόσχας και της Αγί­ας Πετρού­πο­λης, ανα­φέ­ρει το Κρεμ­λί­νο, καθώς ο αριθ­μός των νέων επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των στη Ρωσία ξεπερ­νά τις 2.000 ημε­ρη­σί­ως τα τελευ­ταία 24ωρα. Συγκε­κρι­μέ­να, χτες είχαν κατα­γρα­φεί 2.558 νέα κρού­σμα­τα σε 24 ώρες και συνο­λι­κά ξεπέ­ρα­σαν τις 18.000.

Το Σάβ­βα­το φωτο­γρα­φί­ες σε ρωσι­κά και διε­θνή ΜΜΕ έδει­χναν ασθε­νο­φό­ρα να σχη­μα­τί­ζουν τερά­στιες ουρές έξω από νοσο­κο­μεία της πρω­τεύ­ου­σας που δέχο­νται ασθε­νείς με κορο­νο­ϊό, ενώ ένας οδη­γός ασθε­νο­φό­ρου δήλω­σε ότι περί­με­νε 15 ώρες έξω από το νοσο­κο­μείο για να αφή­σει ένα ύπο­πτο κρούσμα.

rusia5

«Η κατά­στα­ση τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρού­πο­λη — αλλά κυρί­ως στη Μόσχα — είναι πολύ έντο­νη επει­δή ο αριθ­μός των ασθε­νών αυξά­νε­ται», παρα­δέ­χτη­κε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου, Ντμί­τρι Πεσκόφ, στην κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση. «Υπάρ­χει τερά­στια εισ­ροή ασθε­νών. Βλέ­που­με νοσο­κο­μεία στη Μόσχα που δου­λεύ­ουν εξαι­ρε­τι­κά έντο­να, σε ηρω­ι­κές συν­θή­κες και κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης», παρά την καρα­ντί­να εδώ και δυο βδο­μά­δες, συμπλήρωσε.

Ως απόρ­ροια της ανα­τρο­πής του σοσια­λι­σμού στην ΕΣΣΔ, οι υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας που ήταν διευ­ρυ­μέ­νες, σύγ­χρο­νες και δωρε­άν για όλους, «ξηλώ­θη­καν» και ιδιω­τι­κο­ποι­ή­θη­καν, όπως φαί­νε­ται και από τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση στα νοσοκομεία.

Οι ελλεί­ψεις είναι τέτοιες που η ρωσι­κή κυβέρ­νη­ση σχε­διά­ζει να δημιουρ­γή­σει περί­που 95.000 νοσο­κο­μεια­κά κρε­βά­τια μέχρι τα τέλη Απρί­λη, δήλω­σε ο Ρώσος υπουρ­γός Υγεί­ας, Μιχα­ήλ Μουράσκο.

«Έχου­με ανα­δια­μορ­φώ­σει κάποιες κλί­νες. Μέχρι το τέλος του μήνα, σχε­δόν 95.000 νοσο­κο­μεια­κά κρε­βά­τια συνο­λι­κά θα πρέ­πει να είναι έτοι­μα στη χώρα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των ανα­σχη­μα­τι­σμέ­νων νοσο­κο­μεια­κών κρε­βα­τιών που χρη­σι­μο­ποιού­νταν για άλλους τύπους ιατρι­κής νοση­λεί­ας νωρί­τε­ρα. Το σύστη­μα υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης λει­τουρ­γεί υπό συν­θή­κες στρες», πρό­σθε­σε ο υπουργός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο