Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Εκατοντάδες εργαζόμενοι τίμησαν την επέτειο γέννησης του Ι.Β. Στάλιν

Παρά την χιο­νό­πτω­ση, το δρι­μύ ψύχος και τους περιο­ρι­σμούς εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας, εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νοι στη Ρωσία τίμη­σαν την επέ­τειο των 142 χρό­νων από τη γέν­νη­ση του Ιωσήφ Στάλιν.

Σε πολ­λές πόλεις της Ρωσί­ας, εργα­ζό­με­νοι, μέλη και στε­λέ­χη Κομ­μου­νι­στι­κών Κομ­μά­των, κατέ­θε­σαν λου­λού­δια σε μνη­μεία αφιε­ρω­μέ­να στον Ι.Β. Στά­λιν, εκφρά­ζο­ντας έτσι τον θαυ­μα­σμό και την ευγνω­μο­σύ­νη τους για τον σοβιε­τι­κό ηγέ­τη παρά τις δεκα­ε­τί­ες αντι­σο­βιε­τι­κής και αντι­στα­λι­νι­κής προπαγάνδας.

Στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία της Μόσχας, κομ­μου­νι­στές, μέλη της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας, μέλη και οπα­δοί του ΚΚ Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας και πλή­θος κόσμου κατέ­θε­σαν στε­φά­νια και λου­λού­δια στον τάφο του Στά­λιν στη Νεκρό­πο­λη του Τεί­χους του Κρεμλίνου.

stalin 142 2

Παρό­μοιες εκδη­λώ­σης τιμής για τον μπολ­σε­βί­κο επα­να­στά­τη και ηγέ­τη της ΕΣΣΔ από το 1924 έως το 1953 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν και σε άλλες ρωσι­κές περι­φέ­ρειες όπως η Σταυ­ρού­πο­λη, το Καλί­νιν­γκραντ, το Νοβό­σι­μπιρσκ, το Ταμπόβ και αλλού.

Στις αρε­τές του Ι.Β. Στά­λιν, με αφορ­μή την επέ­τειο της γέν­νη­σής του, ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­σή του η Ιδε­ο­λο­γι­κή Επι­τρο­πή της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος Ρωσί­ας (ΚΕΚΡ) σημειώ­νο­ντας, μετα­ξύ άλλων, πως παρά τις προ­σπά­θειες δεκα­ε­τιών για την σπί­λω­ση του Στά­λιν, «εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νοι και κομ­μου­νι­στές, άνθρω­ποι όλων των εθνι­κο­τή­των, ηλι­κιών και επαγ­γελ­μά­των, ενθυ­μού­νται τον Στά­λιν ως τον ηγέ­τη του εργα­ζό­με­νου λαού και κλη­ρο­νό­μο των ιδε­ών του Λένιν».

idcommunism.com

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο