Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Εκλεγμένοι κομμουνιστές στην περιφέρεια Πριμόριε καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Την αντί­θε­σή τους στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία εξέ­φρα­σαν δημό­σια εκλεγ­μέ­νοι σύμ­βου­λοι του ΚΚ της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΚΚΡΟ) κατά την διάρ­κεια συνε­δρί­α­σης στην Συνέ­λευ­ση της περι­φέ­ρειας Πρι­μό­ριε στην ανα­το­λι­κή Ρωσία.

Παρεμ­βαί­νο­ντας σε συζή­τη­ση για την απο­κα­τά­στα­ση οικο­γε­νειών Ρώσων στρα­τιω­τών που σκο­τώ­θη­καν ή τραυ­μα­τί­στη­καν στον πόλε­μο, o περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Λεο­νίντ Βασιού­κε­βιτς (φωτο αρι­στε­ρά) ζήτη­σε τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό του πολέ­μου και την επι­στρο­φή των ρωσι­κών στρα­τευ­μά­των από την Ουκρα­νία. Όπως τόνι­σε ο Βασιού­κε­βιτς και άλλος ένας συνά­δελ­φός του, επί­σης μέλος του ΚΚΡΟ, η συνέ­χι­ση της στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης στην Ουκρα­νία θα σημά­νει αύξη­ση του αριθ­μού των νεκρών, των τραυ­μα­τι­σμέ­νων, των ορφα­νών παι­διών, κλπ.

Ο κυβερ­νή­της του Πρι­μό­ριε, που ήταν παρών στη συνε­δρί­α­ση, διέ­τα­ξε την άμε­ση απο­χώ­ρη­ση των δύο κομ­μου­νι­στών συμ­βού­λων από την συνε­δρί­α­ση, ενώ χαρα­κτή­ρι­σε «προ­δό­τη» των Βασιού­κε­βιτς που τόλ­μη­σε να ζητή­σει τον τερ­μα­τι­σμό του πολέμου.

Από την πλευ­ρά του, ο επι­κε­φα­λής του ΚΚΡΟ στο περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Αν. Ντο­γλά­τσεφ σημεί­ω­σε ότι τέτοιες από­ψεις «συκο­φα­ντούν την τιμή του ΚΚΡΟ» και υπο­γράμ­μι­σε την στή­ρι­ξη του κόμ­μα­τος στην ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρανία.

Σημειώ­νε­ται ότι το ΚΚ της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, το δεύ­τε­ρο μεγα­λύ­τε­ρο κόμ­μα στη χώρα μετά απ’ αυτό του Βλ. Πού­τιν, τάχθη­κε εξ’ αρχής υπέρ του πολέ­μου στη­ρί­ζο­ντας τις επι­διώ­ξεις της ρωσι­κής αστι­κής τάξης στον αντα­γω­νι­σμό της με τα ευρω­α­τλα­ντι­κά ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα, ΗΠΑ και ΕΕ.

Πηγές: idommunism.com, Ριζοσπάστης.

Τα ρωσι­κά ΚΚ και ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρανία

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο