Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Επτά νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Μόσχας

Επτά άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων δύο παι­διών, εξαι­τί­ας πυρ­κα­γιάς που ξέσπα­σε σε πολυώ­ρο­φο κτί­ριο στο κέντρο της Μόσχας, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Αντι­με­τώ­πι­σης Εκτά­κτων Κατα­στά­σε­ων της Ρωσί­ας αργά το βρά­δυ χθες Τρίτη.

Άλλοι οκτώ άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν εξαι­τί­ας της φωτιάς, ενώ περί­που 200 απο­μα­κρύν­θη­καν από το κτί­ριο. Η φωτιά ξέσπα­σε χθες το βρά­δυ στην οδό Mezhdunarodnaya στη συνοι­κία Ταγκάν­σκι της Μόσχας. Η φωτιά ξεκί­νη­σε στον πέμ­πτο όρο­φο του 16ώροφου ξενο­δο­χεί­ου MKM.

Η πυρ­κα­γιά κατα­σβέ­στη­κε λίγο πριν από τα μεσά­νυ­χτα (τοπι­κή ώρα, 23.00 ώρα Ελλά­δας) κι έγι­νε διε­ξο­δι­κός έλεγ­χος από δωμά­τιο σε δωμά­τιο, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Στο οικο­δό­μη­μα, το οποίο ανε­γέρ­θη­κε πριν από 41 χρό­νια, λει­τουρ­γεί το ξενο­δο­χείο MKM, ενώ στους υψη­λό­τε­ρους ορό­φους βρί­σκο­νται ιδιω­τι­κά δια­με­ρί­σμα­τα που παλιό­τε­ρα ανή­καν σε άλλο ξενο­δο­χείο, σημεί­ω­σαν πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων της χώρας.

Η Γιού­λια Ιβά­νο­βα, βοη­θός του επι­κε­φα­λής των κεντρι­κών γρα­φεί­ων της Ερευ­νη­τι­κής Επι­τρο­πής της πρω­τεύ­ου­σας, δήλω­σε στο «RIA Novosti» ότι οι ερευ­νη­τές μελε­τούν διά­φο­ρες εκδο­χές για το τι συνέ­βη, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του εμπρησμού.

Με τη σει­ρά του, εκπρό­σω­πος των Υπη­ρε­σιών Έκτα­κτης Ανά­γκης είπε στο «RIA Novosti» ότι ο εμπρη­σμός είναι πλέ­ον η κύρια εκδο­χή της πυρ­κα­γιάς. Όπως εξή­γη­σε η πηγή του πρα­κτο­ρεί­ου, η φωτιά εξα­πλώ­θη­κε πολύ γρή­γο­ρα σε μεγά­λη έκτα­ση, γεγο­νός που υπο­δη­λώ­νει πιθα­νή πρόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ria Novosti» 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο