Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Η Βρετανία έστησε την “προβοκάτσια” στην Ανατολική Γούτα της Συρίας με “σκηνοθετημένη” επίθεση με χημικά όπλα

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας δια­θέ­τει απο­δει­κτι­κά στοι­χεία που απο­δει­κνύ­ουν ότι η Βρε­τα­νία εμπλέ­κε­ται άμε­σα στην “προ­βο­κά­τσια” που σημειώ­θη­κε στην Ανα­το­λι­κή Γού­τα, στην “σκη­νο­θε­τη­μέ­νη” επί­θε­ση με χημι­κά όπλα ενα­ντί­ον αμά­χων στην πόλη Ντού­μα της Συρίας.

Την σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση έκα­νε προς τους δημο­σιο­γρά­φους ο εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας υπο­στρά­τη­γος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Σύμ­φω­να με τον ρώσο στρα­τιω­τι­κό, το ρωσι­κό υπουρ­γείο εντό­πι­σε όσους συμ­με­τεί­χαν στα γυρί­σμα­τα της σκη­νο­θε­τη­μέ­νης επί­θε­σης με χημι­κά όπλα στην πόλη Ντού­μα, οι οποί­οι και περιέ­γρα­ψαν πώς έγι­ναν τα γυρί­σμα­τα αυτά.

«Σήμε­ρα στην διά­θε­ση του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου υπάρ­χουν και άλλες απο­δεί­ξεις, οι οποί­ες επι­βε­βαιώ­νουν την άμε­ση εμπλο­κή της Βρε­τα­νί­ας στη διορ­γά­νω­ση αυτής της προ­βο­κά­τσιας στην ανα­το­λι­κή Γού­τα» δήλω­σε ο Κανα­σέν­κοφ, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι στο διά­στη­μα από τις 3 έως τις 6 Απρι­λί­ου στους εκπρο­σώ­πους της λεγό­με­νης οργά­νω­σης «Λευ­κά κρά­νη» ασκή­θη­καν ισχυ­ρές πιέ­σεις από το Λον­δί­νο συγκε­κρι­μέ­να για να γίνει όσο τον δυνα­τόν πιο γρή­γο­ρα η προ­βο­κά­τσια που είχε προ­ε­τοι­μα­σθεί εκ των προτέρων.

“Γελοίο” και “κατάφωρο ψέμα” χαρακτηρίζει το Λονδίνο τον ισχυρισμό

Η εκπρό­σω­πος της Βρε­τα­νί­ας στα Ηνω­μέ­να Έθνη απέρ­ρι­ψε κατη­γο­ρη­μα­τι­κά τους ισχυ­ρι­σμούς της Ρωσί­ας ότι το Λον­δί­νο εμπλέ­κε­ται με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο στην επί­θε­ση με χημι­κά όπλα στην Ντού­μα της Συρίας.

“Είναι γελοίο. Είναι κατά­φω­ρο ψέμα. Είναι το χει­ρό­τε­ρο είδος ψευ­δών ειδή­σε­ων που έχου­με δει μέχρι τώρα από τη ρωσι­κή προ­πα­γαν­δι­στι­κή μηχα­νή” είπε η Κάρεν Πιρς μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους στη Νέα Υόρκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο