Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Κατάλογος με ζώα που απαγορεύεται να συντηρούνται σε οικιακές συνθήκες

Η ρωσι­κή κυβέρ­νη­ση με από­φα­σή της, την οποία ενέ­κρι­νε ο Ρώσος πρω­θυ­πουρ­γός Ντμί­τρι Μεντ­βέ­ντεφ, ενέ­κρι­νε κατά­λο­γο ζώων τα οποία απα­γο­ρεύ­ε­ται να συντη­ρού­νται σε οικια­κές συν­θή­κες καθώς συνι­στούν κίν­δυ­νο για τους ιδιο­κτή­τες, αλλά και ζώων που δεν μπο­ρούν να συντη­ρη­θούν φυσιο­λο­γι­κά σε συν­θή­κες δια­φο­ρε­τι­κές από εκεί­νες που τους προ­σφέ­ρει το φυσι­κό τους περι­βάλ­λον με συνέ­πεια να απει­λού­νται από προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που μπο­ρούν να έχουν ως συνέ­πεια τον θάνα­το τους.

Τα ζώα στο κατά­λο­γο έχουν ταξι­νο­μη­θεί σε 33 ομά­δες και εντάσ­σο­νται στις ακό­λου­θες οκτώ κατη­γο­ρί­ες: ερπε­τά, αμφί­βια, αρα­χνί­δες, θηλα­στι­κά, πτη­νά, χον­δρι­χθύ­ες, οστεϊ­χθύ­ες, κοραλ­λιο­γε­νείς πολύποδες.

Παράλ­λη­λα, εάν κάποιος έχει απο­κτή­σει ένα ζώο που περι­λαμ­βά­νε­ται στον κατά­λο­γο έως την 1η Ιανουα­ρί­ου του 2020, θα μπο­ρεί να το κρα­τή­σει έως ότου πεθά­νει από φυσι­κό θάνατο.

Η απα­γό­ρευ­ση δεν αφο­ρά την συντή­ρη­ση ζωών που περι­λαμ­βά­νο­νται στον εν λόγω κατά­λο­γο, αλλά δια­βιούν σε ζωο­λο­γι­κού κήπους, τσίρ­κα, δελ­φι­νά­ρια, ενυ­δρεία ή δια­βιούν σε ειδι­κές συν­θή­κες. Ωστό­σο, για την συντή­ρη­ση ζώων σε ειδι­κές συν­θή­κες, πρέ­πει να είναι ενή­με­ρες οι αρμό­διες τοπι­κές αρχές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο