Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση τη συμφωνία εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Ρωσία κατη­γό­ρη­σε το Σάβ­βα­το το Αζερ­μπαϊ­τζάν ότι παρα­βί­α­σε τη συμ­φω­νία κατά­παυ­σης του πυρός με την Αρμε­νία, η οποία είχε υπο­γρα­φεί μετά τον πόλε­μο στο Ναγκόρ­νο-Καρα­μπάχ το 2020, καθώς στρα­τεύ­μα­τά της εισήλ­θαν στη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγ­χο των ρωσι­κών δυνά­με­ων δια­τή­ρη­σης της ειρήνης.

«Μετα­ξύ της 24ης και 25ης Μαρ­τί­ου, οι ένο­πλες δυνά­μεις του Αζερ­μπαϊ­τζάν παρα­βί­α­σαν την τρι­με­ρή συμ­φω­νία των ηγε­τών της Ρωσί­ας, του Αζερ­μπαϊ­τζάν και της Αρμε­νί­ας, εισερ­χό­με­νες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύ­νη της ρωσι­κής μονά­δας δια­τή­ρη­σης της ειρή­νης στο Ναγκόρ­νο-Καρα­μπάχ», ανα­φέ­ρει το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας σε ένα δελ­τίο τύπου.

Σύμ­φω­να με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας, οι δυνά­μεις του Αζερ­μπαϊ­τζάν εγκα­τέ­στη­σαν ένα παρα­τη­ρη­τή­ριο και πραγ­μα­το­ποί­η­σαν “τέσ­σε­ρις επι­δρο­μές με drone τύπου Bayraktar” στις δυνά­μεις του Ναγκόρ­νο-Καρα­μπάχ, κοντά στην περιο­χή Φαρούκ.

«Η ρωσι­κή διοί­κη­ση της μονά­δας δια­τή­ρη­σης της ειρή­νης λαμ­βά­νει μέτρα με στό­χο τη διευ­θέ­τη­ση της κατά­στα­σης (…), μια έκκλη­ση για από­συρ­ση των στρα­τευ­μά­των εστά­λη στην πλευ­ρά του Αζερ­μπαϊ­τζάν”, συμπλη­ρώ­νε­ται στο δελ­τίο τύπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο