Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Με την παρέμβαση των κομμουνιστών αποκαταστάθηκαν δύο μνημεία αφιερωμένα στον Λένιν

Δύο μνη­μεία αφιε­ρω­μέ­να στον Βλα­ντί­μιρ Ι. Λένιν, τα οποία είχαν στο παρελ­θόν απο­κα­θη­λω­θεί και υπο­στεί ζημιές, απο­κα­τα­στά­θη­καν σε δύο ρωσι­κές πόλεις έπει­τα από παρέμ­βα­ση των κομ­μου­νι­στών και των τοπι­κών κοινωνιών.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στην κωμό­πο­λη Γκόρ­κι της επαρ­χί­ας Μπέλ­γκο­ροντ, επα­να­το­πο­θε­τή­θη­κε η προ­το­μή του Λένιν η οποία είχε αφαι­ρε­θεί το 2013 κατ’ εντο­λή της τοπι­κής διοί­κη­σης. Η απο­κα­τά­στα­ση της προ­το­μής έγι­νε σε μια λιτή τελε­τή στις 23 Οκτώ­βρη, παρου­σία εργα­ζό­με­νων, μελών και στε­λε­χών του ΚΚ της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΚΚΡΟ) και κατοί­κων της περιοχής.

«Έχου­με μαζευ­τεί σήμε­ρα εδώ για χαρη πραγ­μα­τι­κά μιας γιορ­τής — για τον θρί­αμ­βο της Σοβιε­τι­κής ιστο­ρί­ας, της Σοβιε­τι­κής πατρί­δας» σημεί­ω­σε σε ομι­λία του ο Στά­νι­σλαβ Πανόφ, πρώ­τος γραμ­μα­τέ­ας της τοπι­κής οργά­νω­σης του ΚΚΡΟ, υπο­σχό­με­νος ότι τέτοιου είδους πρά­ξεις απο­κα­τά­στα­σης και δια­φύ­λα­ξης της σοβιε­τι­κής ιστο­ρί­ας θα συνεχιστούν.

Σε ένα άλλο μέρος της Ρωσί­ας, στην κωμό­πο­λη Κράσ­νο­καμσκ, της επαρ­χί­ας Περμ Κράι, κάτοι­κοι, εργα­ζό­με­νοι και μέλη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος συμ­με­τεί­χαν στην απο­κα­τά­στα­ση ενός άλλου μνη­μεί­ου του θρυ­λι­κού Μπολ­σε­βί­κου επα­να­στά­τη και ιδρυ­τή της ΕΣΣΔ. Το μπρούν­τζι­νο άγαλ­μα που απει­κο­νί­ζει τον Λένιν καθι­στό είχε απο­κα­θη­λω­θεί στο παρελ­θόν προ­κα­λώ­ντας σωρεία αντι­δρά­σε­ων από την τοπι­κή κοινωνία.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο