Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα

Οι εργα­ζό­με­νοι, που θα αρνού­νται να εμβο­λια­στούν κατά της Covid-19 στις περιο­χές όπου είναι υπο­χρε­ω­τι­κό, θα μπο­ρούν να τεθούν σε δια­θε­σι­μό­τη­τα, ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας της Ρωσί­ας, με φόντο την επι­δη­μία που καλ­πά­ζει στη χώρα.

«Εάν οι υγειο­νο­μι­κές αρχές μιας περιο­χή κατα­στή­σουν υπο­χρε­ω­τι­κό τον εμβο­λια­σμό για ορι­σμέ­νες κατη­γο­ρί­ες εργα­ζο­μέ­νων, ένας εργα­ζό­με­νους, που δεν έχει εμβο­λια­στεί, θα μπο­ρού­σε να τεθεί σε δια­θε­σι­μό­τη­τα», δήλω­σε ο Αντόν Κοτιά­κοφ σε ρωσι­κά ΜΜΕ χθες, δηλώ­σεις τις οποί­ες ανα­πα­ρή­γα­γε σήμε­ρα το κυβερ­νη­τι­κό δίκτυο Telegram παρα­κο­λού­θη­σης της επιδημίας.

Σύμ­φω­να με τον Ρώσο υπουρ­γό, η περί­ο­δος δια­θε­σι­μό­τη­τας θα διαρ­κεί όσο παρα­μέ­νει σε ισχύ το διά­ταγ­μα του υπο­χρε­ω­τι­κού εμβολιασμού.

Μπρο­στά σε μια αύξη­ση των κρου­σμά­των, η πόλη της Μόσχας και η ευρύ­τε­ρη περιο­χή της ήταν οι πρώ­τες στη Ρωσία, αυτήν την εβδο­μά­δα, που κατέ­στη­σαν υπο­χρε­ω­τι­κό τον εμβο­λια­σμό, για τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου των υπηρεσιών.

Έκτο­τε, άλλες επτά περιο­χές, μετα­ξύ αυτών η Αγία Πετρού­πο­λη, έλα­βαν ανά­λο­γα μέτρα, σύμ­φω­να με τα ρωσι­κά ΜΜΕ.

Έπει­τα από δύο συνε­χό­με­νες ημέ­ρες ρεκόρ κρου­σμά­των, η Μόσχα κατέ­γρα­ψε μια μικρή μεί­ω­ση σήμε­ρα με 8.305 κρού­σμα­τα σε διά­στη­μα 24 ωρών. Ο αριθ­μός αυτός είναι πολύ υψη­λό­τε­ρος σε σύγκρι­ση με δύο εβδο­μά­δες πριν, όταν κατα­γρά­φο­νταν περί­που 3.000 ημε­ρή­σια κρούσματα.

Η «εκτί­να­ξη» αυτή των μολύν­σε­ων οφεί­λε­ται, σύμ­φω­να με τις αρχές, στην παραλ­λα­γή Δέλ­τα, που ταυ­το­ποι­ή­θη­κε πρώ­τα στην Ινδία και η οποία εντο­πί­ζε­ται σε σχε­δόν το 90% των νέων ασθε­νών, σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο Σερ­γκέι Σομπιάνιν.

Η αύξη­ση των κρου­σμά­των ευνο­εί­ται από μια επί­πο­νη εκστρα­τεία εμβο­λια­σμών, με τους Ρώσους να είναι καχύ­πο­πτοι απέ­να­ντι στα εμβό­λια, από την απου­σία περιο­ρι­σμών εδώ και μήνες και από τον μη σεβα­σμό των κανό­νων κοι­νω­νι­κής απο­στα­σιο­ποί­η­σης και χρή­σης της μάσκας.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο