Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του δεύτερου εμβολίου κατά του κορονοϊού

Φου­ντώ­νει ο αντα­γω­νι­σμός των πολυ­ε­θνι­κών του φαρ­μά­κου για το εμβό­λιο κατά του SARS-COV‑2, με τις εται­ρεί­ες να έχουν επι­δο­θεί σε έναν αγώ­να δρό­μου για την παρα­σκευή του, γεγο­νός όμως που εντεί­νει τις ανη­συ­χί­ες ότι μπο­ρεί να παρα­χθούν στα αρχι­κά στά­δια εμβό­λια που δεν θα έχουν δοκι­μα­στεί επαρκώς.

Σήμε­ρα, η ρωσι­κή αρχή προ­στα­σί­ας του κατα­να­λω­τή, «Rospotrebnadzor», ανα­κοί­νω­σε ότι το Ινστι­τού­το Ιολο­γί­ας «Vector» της Σιβη­ρί­ας ολο­κλή­ρω­σε επι­τυ­χώς τις κλι­νι­κές δοκι­μές της δεύ­τε­ρης φάσης του δεύ­τε­ρου ρωσι­κού εμβο­λί­ου κατά του νέου κορονοϊού.

Η Ρωσία ενέ­κρι­νε τον Αύγου­στο το πρώ­το υπο­ψή­φιο εμβό­λιο, το οποίο ανα­πτύ­χθη­κε από το Ινστι­τού­το Επι­δη­μιο­λο­γί­ας «Γκα­μα­λέι» της Μόσχας και έγι­νε γνω­στό ως «Sputnik‑V». Η τρί­τη φάση των κλι­νι­κών του εμβο­λί­ου αυτού, στην οποία θα συμ­με­τά­σχουν 40.000 εθε­λο­ντές, ξεκί­νη­σε την προη­γού­με­νη εβδομάδα.

Οι κλι­νι­κές δοκι­μές του δεύ­τε­ρου ρωσι­κού εμβο­λί­ου κατά του Covid-19 που είναι εμβό­λιο βασι­σμέ­νο στα πεπτί­δια, ξεκί­νη­σαν στις 27 Ιου­λί­ου, με την συμ­με­το­χή μιας ομά­δας 100 εθελοντών.

«Σήμε­ρα …η τελι­κή ομά­δα με 20 εθε­λο­ντές βγή­κε από το νοσο­κο­μείο. Και οι 100 εθε­λο­ντές εμβο­λιά­στη­καν σε δύο δόσεις και ολο­κλή­ρω­σαν την περί­ο­δο ιατρι­κής παρα­κο­λού­θη­σης τους στο νοσο­κο­μείο η οποία διήρ­κε­σε 23 ημέ­ρες. Οι εθε­λο­ντές είναι καλά στην υγεία τους», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση της «Rospotrebnadzor». Τα απο­τε­λέ­σμα­τα των κλι­νι­κών δοκι­μών θα δοθούν στην δημο­σιό­τη­τα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο