Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Τίμησαν την 103η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης

Με κατά­θε­ση λου­λου­διών και στε­φά­νων στο μαυ­σω­λείο του Λένιν στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία της Μόσχας, οι κομ­μου­νι­στές της Ρωσί­ας τίμη­σαν την 103η επέ­τειο της Μεγά­λης Οκτω­βρια­νής Σοσια­λι­στι­κής Επανάστασης.

Φορώ­ντας κόκ­κι­νες μάσκες εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας, εργα­ζό­με­νοι, μέλη και φίλοι του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΚΚΡΟ) συγκε­ντρώ­θη­καν στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία για να απο­τί­σουν φόρο τιμής στο σπου­δαιό­τε­ρο γεγο­νός της σύγ­χρο­νης ιστορίας.

«Δεν υπάρ­χει τίπο­τα πιο σπου­δαίο από τον Μεγά­λο Οκτώ­βρη», σημεί­ω­σε κατά τη διάρ­κεια δηλώ­σε­ων του ο πρό­ε­δρος του ΚΚΡΟ Γκε­νά­ντι Ζιου­γκά­νοφ, ο οποί­ος εξή­ρε τα επι­τεύγ­μα­τα της Επα­νά­στα­σης. Δεν παρέ­λει­ψε δε να ασκή­σει κρι­τι­κή στα ρωσι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης τα οποία ανα­φε­ρό­με­να στην μεγα­λειώ­δη παρέ­λα­ση της 7ης Νοέμ­βρη 1941 — όταν οι μαχη­τές του Κόκ­κι­νου Στρα­τού ανα­χω­ρού­σαν κατευ­θεί­αν από την Κόκ­κι­νη Πλα­τεία για το μέτω­πο — παρέ­λει­ψαν οποια­δή­πο­τε ανα­φο­ρά στον λόγο για τον οποίο είχε γίνει η θρυ­λι­κή παρέ­λα­ση που ήταν για να τιμη­θεί η επέ­τειος της Οκτω­βρια­νής Επανάστασης.

Ο Ζιου­γκά­νοβ ανα­φέρ­θη­κε στον απο­φα­σι­στι­κό και ανε­κτί­μη­το ρόλο του Βλα­ντί­μιρ Λένιν στο θρί­αμ­βο της Επα­νά­στα­σης και κάλε­σε τον ρώσι­κο λαό «να παλέ­ψει για μια δυνα­τή, σύγ­χρο­νη, σοσια­λι­στι­κή Ρωσία, για την ΕΣΣΔ!».

Πηγή: idcommunism.com

«Ο πάγος έσπα­σε, ο δρό­μος χαρά­χτη­κε»: 103 χρό­νια από την Οκτω­βρια­νή Επανάσταση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο