Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Χορευτής του Θεάτρου Μπαλσόι σκοτώθηκε σε δυστύχημα που σημειώθηκε στην σκηνή στη διάρκεια παράστασης όπερας

Χορευ­τής του διά­ση­μου Θεά­τρου Μπαλ­σόι της Μόσχας σκο­τώ­θη­κε χθες, Σάβ­βα­το, σε δυστύ­χη­μα που σημειώ­θη­κε στην σκη­νή στη διάρ­κεια παρά­στα­σης όπε­ρας, ανα­κοί­νω­σε το θέατρο.

Το Μπαλ­σόι διευ­κρί­νι­σε ότι το δυστύ­χη­μα σημειώ­θη­κε κατά τη διάρ­κεια αλλα­γής σκη­νι­κού ενώ παρου­σια­ζό­ταν η όπε­ρα Σάντ­κο, του Ρώσου συν­θέ­τη Νικο­λάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

“Η όπε­ρα διε­κό­πη αμέ­σως και ζητή­θη­κε από το κοι­νό να απο­χω­ρή­σει”, ανα­φέ­ρει το Μπαλ­σόι σε σχό­λιά του που μετα­δό­θη­καν από το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ίντερφαξ.

Η Επι­τρο­πή Ερευ­νών της Μόσχας ανα­κοί­νω­σε ότι ερευ­νά τις συν­θή­κες γύρω από τον θάνα­το του χορευ­τή, το όνο­μα του οποί­ου δεν δόθη­κε στη δημοσιότητα.

Ο 37χρονος, ο οποί­ος είχε τραυ­μα­τι­στεί σοβα­ρά, υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του προ­τού φτά­σει εκεί ασθε­νο­φό­ρο, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Το Interfax μετέ­δω­σε επί­σης επι­κα­λού­με­νο πηγή ότι ο χορευ­τής σκο­τώ­θη­κε από μια ράμπα που έπε­σε κατά τη διάρ­κεια αλλα­γής σκη­νι­κού. Πηγές δήλω­σαν παράλ­λη­λα στα ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων RIA και TASS ότι ο καλ­λι­τέ­χνης-ερμη­νευ­τής σκο­τώ­θη­κε από ένα τμή­μα των σκη­νι­κών που έπεσε.

Αυτή δεν είναι η πρώ­τη τρα­γω­δία που αντι­με­τω­πί­ζει το πολύ γνω­στό αυτό θέα­τρο της Μόσχας: τον Ιού­λιο του 2013, ένας βιο­λι­στής έχα­σε τη ζωή του μετά την πτώ­ση του στον χώρο της ορχήστρας.

 

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο