Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία- covid-19: Αριθμός ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο

Οι αρχές της Ρωσί­ας ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι αριθ­μός ρεκόρ 669 ανθρώ­πων πέθα­ναν το προη­γού­με­νο 24ωρο λόγω της covid-19, ο μεγα­λύ­τε­ρος αριθ­μός από την αρχή της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού και η δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα που κατα­γρά­φε­ται αυτό το τρα­γι­κό ρεκόρ.

Συνο­λι­κά στη Ρωσία έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου 135.214 άνθρω­ποι, καθι­στώ­ντας την τη χώρα της Ευρώ­πης με τον μεγα­λύ­τε­ρο αριθ­μό νεκρών λόγω covid-19.

Παράλ­λη­λα το προη­γού­με­νο 24ωρο στη χώρα κατα­γρά­φη­καν 21.042 νέες μολύν­σεις, ανε­βά­ζο­ντας το σύνο­λο των κρου­σμά­των σε 5.514.599.

Το τρί­το κύμα της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού που πλήτ­τει σφο­δρά τη χώρα ανα­μέ­νε­ται να απο­τε­λέ­σει επί­κε­ντρο της ετή­σιας τηλε­ο­πτι­κής συνέ­ντευ­ξης του προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, ο οποί­ος σήμε­ρα θα απα­ντή­σει σε ερω­τή­σεις των πολιτών.

Οι ρωσι­κές αρχές απο­δί­δουν την έξαρ­ση των κρου­σμά­των κορω­νοϊ­ού, που παρα­τη­ρεί­ται το τελευ­ταίο διά­στη­μα στην παραλ­λα­γή ‘Δέλ­τα’ του κορω­νοϊ­ού, με την οποία έχει μολυν­θεί το 90% όλων των νέων κρου­σμά­των αλλά και στην διστα­κτι­κό­τη­τα πολ­λών Ρώσων να εμβολιασθούν.

Λόγω του χαμη­λού ποσο­στού εμβο­λια­σθέ­ντων, παρό­τι ο εμβο­λια­σμός είναι ελεύ­θε­ρος και παρά την ευρεία διά­θε­ση εμβο­λί­ων, οι αρχές επέ­βαλ­λαν τον υπο­χρε­ω­τι­κό εμβο­λια­σμό για ορι­σμέ­νες κατη­γο­ρί­ες εργα­ζο­μέ­νων, δημιουρ­γώ­ντας παράλ­λη­λα ευκαι­ρί­ες με συμ­με­το­χή των εμβο­λια­σθέ­ντων σε κλη­ρώ­σεις στις οποί­ες μπο­ρεί να κερ­δί­σουν ένα αυτο­κί­νη­το ή ένα διαμέρισμα.

Ο μαζι­κός εμβο­λια­σμός του πλη­θυ­σμού της Ρωσί­ας άρχι­σε στις 18 Ιανουα­ρί­ου. Για την επί­τευ­ξη συλ­λο­γι­κής ανο­σί­ας, σύμ­φω­να με όλες τις εκτι­μή­σεις, θα πρέ­πει να εμβο­λια­σθεί το 60% του πλη­θυ­σμού, δηλα­δή σχε­δόν 69 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι. Σύμ­φω­να με τις επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις, η Ρωσία δεν θα μπο­ρέ­σει να εμβο­λιά­σει το 60% του πλη­θυ­σμού κατά του κορω­νοϊ­ού έως το φθι­νό­πω­ρο, όπως ήταν ο αρχι­κός στόχος.

Προ­χτες, ο Ρώσος υπουρ­γός Υγεί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι μέχρι στιγ­μής στην χώρα έχουν εμβο­λια­σθεί 23 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρωποι.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο