Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσικό υπ. Υγείας: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik‑V είναι κατά 90% και πλέον αποτελεσματικό

Το ρωσι­κό εμβό­λιο Sputnik‑V κατά του κορο­νοϊ­ού είναι περισ­σό­τε­ρο από 90% απο­τε­λε­σμα­τι­κό ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα σύμ­βου­λος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας λίγη ώρα αφό­του οι εται­ρεί­ες Pfizer Inc and BioNTech ανα­κοί­νω­σαν ότι το πει­ρα­μα­τι­κό εμβό­λιο κατά της Covid-19 που ανα­πτύσ­σουν είναι περισ­σό­τε­ρο από το 90% απο­τε­λε­σμα­τι­κό.

Τα δεδο­μέ­να των παρα­τη­ρή­σε­ων δεί­χνουν ότι το εμβό­λιο Sputnik‑V κατά του νέου κορο­νοϊ­ού είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κό περισ­σό­τε­ρο από το 90%, δήλω­σε η σύμ­βου­λος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Ρωσί­ας και διευ­θύ­ντρια του Ιατρι­κού Ερευ­νη­τι­κού Κέντρου θερα­πεί­ας και προ­λη­πτι­κής ιατρι­κής Αξά­να Ντράπκινα.

«Με εντο­λή του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Ρωσί­ας πραγ­μα­το­ποιού­με ελέγ­χους σχε­τι­κά με την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα του εμβο­λί­ου Sputnik‑V, σε όσους εμβο­λιά­σθη­καν. Σύμ­φω­να με τις παρα­τη­ρή­σεις μας, η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα του εμβο­λί­ου υπερ­βαί­νει επί­σης το 90%. Η εμφά­νι­ση ενός ακό­μη απο­τε­λε­σμα­τι­κού εμβο­λί­ου είναι καλή είδη­ση για όλους» δήλω­σε η Ντράπ­κι­να σχο­λιά­ζο­ντας την ανα­κοί­νω­ση της εται­ρεί­ας Pfizer για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της τρί­της φάσης των κλι­νι­κών δοκι­μών του εμβο­λί­ου της κατά της Covid-19.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελ­λαρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο