Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόδος: Εκατοντάδες χιλιάδες «χάπια των τζιχαντιστών» μέσα σε συσκευασίες με σβάστικα

Δύο τσου­βά­λια με περισ­σό­τε­ρα από 180.000 χάπια ‑πιθα­νόν- «Captagon», εντό­πι­σαν το μεση­μέ­ρι της περα­σμέ­νης Πέμ­πτης (13/1), στε­λέ­χη της Περι­φε­ρεια­κής Ομά­δας Δίω­ξης Ναρ­κω­τι­κών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γρα­φεί­ου Ασφά­λειας του Κεντρι­κού Λιμε­ναρ­χεί­ου Ρόδου στην παρα­λια­κή περιο­χή «Κάτω Πέτρες» στη Ρόδο. 

Τα δύο τσου­βά­λια που, όπως φαί­νε­ται, περιεί­χαν το απο­κα­λού­με­νο «χάπι των τζι­χα­ντι­στών» εντο­πί­στη­καν σε από­στα­ση περί­που 100 μέτρων το ένα από το άλλο. 

Παράλ­λη­λα, μεσημ­βρι­νές ώρες της ίδιας ημέ­ρας, η Λιμε­νι­κή Αρχή Ρόδου ενη­με­ρώ­θη­κε από τον Λιμε­νι­κό Σταθ­μό Μεγί­στης ότι εντο­πί­στη­καν 40 συσκευα­σί­ες περιέ­χου­σες δισκία, πιθα­νόν ναρ­κω­τι­κών ουσιών, με εκτι­μώ­με­νη συνο­λι­κή ποσό­τη­τα 80.800 τεμά­χια. Από τις μέχρι σήμε­ρα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί­σες περι­πο­λί­ες των εμπλε­κό­με­νων Λιμε­νι­κών Αρχών δεν εντο­πί­στη­καν περαι­τέ­ρω ναρ­κω­τι­κές ουσίες.

Σημειώ­νε­ται ότι οι ανω­τέ­ρω συσκευα­σί­ες έφε­ραν εξω­τε­ρι­κά λογό­τυ­πο με το σύμ­βο­λο της σβά­στι­κας. Προ­α­νά­κρι­ση διε­νερ­γεί­ται από το Κεντρι­κό Λιμε­ναρ­χείο Ρόδου, στε­λέ­χη του οποί­ου ερευ­νούν την προ­έ­λευ­σή τους. Πιθα­νόν το φορ­τίο που κατέ­λη­ξε στη θάλασ­σα να είναι τμή­μα ενός μεγα­λύ­τε­ρου φορ­τί­ου που δια­κι­νή­θη­κε ή κατα­σχέ­θη­κε είτε στην Τουρ­κία είτε σε άλλη χώρα της νοτιο­α­να­το­λι­κής Μεσογείου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο