Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόδος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων μεταναστών μετά τη βύθιση σκάφους

Άκαρ­πες παρα­μέ­νουν έως τώρα οι έρευ­νες, 38 ναυ­τι­κά μίλια νότια της Ρόδου, για τον εντο­πι­σμό τυχόν αγνο­ου­μέ­νων, μετά τη βύθι­ση σκά­φους που μετέ­φε­ρε άγνω­στο μέχρι στιγ­μής αριθ­μό μετα­να­στών. Έως τώρα έχουν περι­συλ­λε­γεί σώα 29 άτο­μα, όλοι άνδρες, δύο μετα­φέρ­θη­καν από ελι­κό­πτε­ρο super puma στην Κάρ­πα­θο και 27 από ένα ελλη­νό­κτη­το τάν­κερ στην Κω.

Οι μετα­νά­στες ανέ­φε­ραν ότι στο σκά­φος επέ­βαι­ναν συνο­λι­κά περί­που 60 με 80 άτομα. 

Στη θαλάσ­σια περιο­χή όπου σημειώ­θη­κε το συμ­βάν επι­χει­ρούν δύο ναυα­γο­σω­στι­κά σκά­φη του Λιμε­νι­κού, ένα πλοίο του πολε­μι­κού ναυ­τι­κού, τρία παρα­πλέ­ο­ντα πλοία και ελι­κό­πτε­ρο super puma.

Τον πλή­ρη έλεγ­χο και τη δικαιο­δο­σία του περι­στα­στι­κού έχει το Ενιαίο Κέντρο Έρευ­νας και Διά­σω­σης του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος και τα παρα­πλέ­ο­ντα πλοία δεν αντα­πο­κρί­νο­νται σε οδη­γί­ες από δύο τουρ­κι­κές ακταιω­ρούς που έχουν φθά­σει σε κοντι­νή από­στα­ση από το σημείο του συμβάντος.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι μετα­νά­στες που επέ­βαι­ναν στη βάρ­κα είχαν ξεκι­νή­σει πριν από δύο ημέ­ρες από την Αττά­λεια της Τουρ­κί­ας με προ­ο­ρι­σμό την Ιτα­λία, όταν το σκά­φος βρέ­θη­κε χθες βρά­δυ σε δυσχε­ρή θέση. Από τους δια­σω­θέ­ντες ένας μικρός αριθ­μός μετα­να­στών φορού­σε σωσί­βιο ενώ οι υπό­λοι­πο όχι.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο