Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόδος: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο Ελλήνων πολιτών για κατασκοπεία

Με την κατη­γο­ρία της κατα­σκο­πεί­ας σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία σε βάρος δύο Ελλή­νων, από την Υπο­διεύ­θυν­ση Κρα­τι­κής Ασφά­λειας της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττικής.

Σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, ο ένας από τους δύο κατη­γο­ρού­με­νους εργά­ζε­ται σε επι­βα­τι­κό πλοίο, που εκτε­λεί ακτο­πλοϊ­κά δρο­μο­λό­για δια­σύν­δε­σης της Ρόδου με το Καστε­λό­ρι­ζο, ενώ ο δεύ­τε­ρος εργά­ζε­ται σε Προ­ξε­νι­κή Αρχή στη Ρόδο.

Η έρευ­να της υπό­θε­σης έγι­νε σε στε­νή συνερ­γα­σία με την Ε.Υ.Π και με τη συν­δρο­μή της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Ρόδου.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της “Δημο­κρα­τι­κής” της Ρόδου, ο πρώ­τος εκ των δύο, με κατα­γω­γή από την Κομο­τη­νή, είχε τεθεί υπό παρα­κο­λού­θη­ση από τον Αύγου­στο του 2020.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι κατα­γρά­φο­νταν συστη­μα­τι­κά οι επα­φές του και τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες, από τις οποί­ες φαί­νε­ται να προ­κύ­πτει ότι παρεί­χε πλη­ρο­φο­ρί­ες απόρ­ρη­του-στρα­τιω­τι­κού περιε­χο­μέ­νου στους Τούρ­κους. Οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι έχει περι­γρά­ψει λεπτο­με­ρώς τον τρό­πο δρά­σης του σε συνερ­γα­σία με τον δεύτερο.

Ο έτε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος, έχει απα­σχο­λή­σει την επι­και­ρό­τη­τα και στο παρελ­θόν και υπη­ρε­τεί σε καί­ρια θέση στο τουρ­κι­κό Προ­ξε­νείο της Ρόδου. Είχε επα­φές με τον πρώ­το και θεω­ρεί­ται αρμο­δί­ως ως ο κύριος σύν­δε­σμός του με τους Τούρκους.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες της “Δημο­κρα­τι­κής” ανα­φέ­ρουν ότι διε­νερ­γή­θη­κε έρευ­να στην οικία του παρου­σία δικα­στι­κού λει­τουρ­γού και κατα­σχέ­θη­καν υπο­λο­γι­στές και τηλέφωνα.

Ο ίδιος ζήτη­σε και έλα­βε πεν­θή­με­ρη προ­θε­σμία για να δώσει εξη­γή­σεις παρου­σία συνηγόρου.

Οπως είχε γρά­ψει και στο παρελ­θόν η ίδια εφη­με­ρί­δα, για την δρα­στη­ριό­τη­τα του τελευ­ταί­ου ατό­μου είχε ανα­κύ­ψει σοβα­ρό θέμα τον Φεβρουά­ριο του 2017 που έφτα­σε μέχρι και στην Βου­λή των Ελλήνων.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο