Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεχώριζε για το ήθος και το αστείρευτο ταλέντο του

Λένε πως οι μεγά­λοι κωμι­κοί κρύ­βουν και μεγά­λη θλί­ψη. Ο Ρόμπιν Γουί­λιαμς, κατά δική του ομο­λο­γία, ήταν επιρ­ρε­πής σε διά­φο­ρους εθι­σμούς, πάλε­ψε με τον αλκο­ο­λι­σμό, τα ναρ­κω­τι­κά και τη χρό­νια κατά­θλι­ψή του, χάνο­ντας τελι­κά τη μάχη. Σύμ­φω­να με τον αμε­ρι­κα­νι­κό Τύπο, ο Ρόμπιν Γουί­λιαμς έπα­σχε από κατάθλιψη.

Ο Ρόμπιν Γουί­λιαμς αυτο­κτό­νη­σε στις 11 Αυγού­στου 2014, σε ηλι­κία 63 ετών. Ξεχώ­ρι­ζε για το ήθος και το αστεί­ρευ­το ταλέ­ντο του, που τον κατέ­στη­σαν ως έναν από τους μεγα­λύ­τε­ρους ηθο­ποιούς της γενιάς του.

Ο Ρόμπιν Γουί­λιαμς γεν­νή­θη­κε στις 21 του Ιού­λη 1951 στo Σικά­γο. Ξεκί­νη­σε την καριέ­ρα του ως κωμι­κός σε stand up commedy, ενώ το αμε­ρι­κα­νι­κό κοι­νό τον πρω­το­γνώ­ρι­σε ως εξω­γή­ι­νο Μορκ το 1974 σε ένα επει­σό­διο της τηλε­ο­πτι­κής σει­ράς «Happy Days» — ρόλο που μετά μετέ­φε­ρε σε δικό του σίριαλ, το «Mork and Mindy» (1978–1982). Εγι­νε διε­θνώς γνω­στός για το ρόλο του ως Μπά­ρι Λέβιν­σον στο αντι­πο­λε­μι­κό έπος «Good Morning Vietnam» (Καλη­μέ­ρα Βιετ­νάμ) του 1987. Εχει κατα­κτή­σει το κοι­νό σε όλο τον κόσμο με μεγά­λες ερμη­νεί­ες όπως ο ρόλος του λαμπρού παι­δα­γω­γού στον «Κύκλο των Χαμέ­νων Ποι­η­τών» και στην οικο­γε­νεια­κή κωμω­δία «Mrs Doubtfire» και στο «Βασι­λιά της μονα­ξιάς» (The Fisher King, 1991). Είχε βρα­βευ­τεί με Οσκαρ Β’ ανδρι­κού ρόλου το 1997 για την ται­νία «Ο Ξεχω­ρι­στός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προ­τα­θεί άλλες τρεις φορές για Οσκαρ Α’ ανδρι­κού ρόλου, ενώ έχει παί­ξει σε 47 ταινίες.

Η πρώ­τη σύζυ­γος του Γουί­λιαμς ήταν η Βαλε­ρί Βελάρ­ντι. Ηταν μαζί της από το 1978 έως το 1988 και απέ­κτη­σαν ένα γιο, τον 31 ετών Ζάκα­ρι. Η δεύ­τε­ρη σύζυ­γός του, με την οποία πέρα­σε και τα περισ­σό­τε­ρα χρό­νια της ζωής του μαζί της, η Μάρ­σα Γκέιρς, ήταν και η μητέ­ρα των άλλων δυο παι­διών του, του Κόντι Αλαν, 22 ετών και της Ζέι­ντα Ρέι, 25 ετών, επί­σης ηθο­ποιού. Η Σού­ζαν Σνάι­ντερ ήταν η τρί­τη σύντρο­φός του με την οποία παντρεύ­τη­καν το 2011.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο