Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρώμη: Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της «Alitalia»

Σε κινη­το­ποι­ή­σεις βρί­σκο­νται οι εργα­ζό­με­νοι της αερο­πο­ρι­κής εται­ρεί­ας «Alitalia», η οποία από τα μέσα Οκτώ­βρη θα μετα­σχη­μα­τι­στεί σε ΙΤΑ («Italia Trasporto Aereo»).

Την Παρα­σκευή χιλιά­δες απερ­γοί δια­δή­λω­σαν στο αερο­δρό­μιο «Φιου­μι­τσί­νο — Λεο­νάρ­ντο Ντα Βίν­τσι» στη Ρώμη, ενά­ντια στον μετα­σχη­μα­τι­σμό που θα οδη­γή­σει σε χιλιά­δες απο­λύ­σεις και μεί­ω­ση μισθών για πιλό­τους και αερο­συ­νο­δούς, σχε­δόν στο μισό των σημε­ρι­νών αποδοχών.

Στην Ιτα­λία προ­κη­ρύ­χθη­κε απερ­γία στον κλά­δο των αερο­με­τα­φο­ρών και το 60% των πτή­σε­ων της «Alitalia» ακυρώθηκε.

Η αστυ­νο­μία προ­σπά­θη­σε με γκλομπ και ασπί­δες να εμπο­δί­σει τους δια­δη­λω­τές να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν πορεία στον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο που συν­δέ­ει τη Ρώμη με το αερο­δρό­μιο, με τους δια­δη­λω­τές ωστό­σο να «σπά­νε» τον αστυ­νο­μι­κό κλοιό.

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χαν και εργα­ζό­με­νοι από άλλους κλά­δους, όπως λιμε­νερ­γά­τες του Λιβόρ­νο και της Γένο­βας, αλλά και η Ενω­ση Συν­δι­κά­των Βάσης (USB).

Ριζο­σπά­στης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο