Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρώσος πρέσβης: Η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ «θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά αντίμετρα»

Πριν καλά καλά πέσουν οι υπο­γρα­φές για τη νέα κατά­πτυ­στη συμ­φω­νία ΗΠΑ — Ελλά­δας για τις βάσεις σε νέα προει­δο­ποί­η­ση πως οι αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις στην Ελλά­δα βρί­σκο­νται στο «στό­χα­στρο» των στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων της Ρωσί­ας προ­χώ­ρη­σε ο Ρώσος πρέ­σβης στην Αθή­να, Αντρέι Μάσλοβ κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης που έδω­σε στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «STAR».

Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Ρώσος πρέ­σβης ανα­φε­ρό­με­νος στην αμε­ρι­κα­νι­κή στρα­τιω­τι­κή παρου­σία στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, «το πλη­σί­α­σμα των στρα­τιω­τι­κών υπο­δο­μών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προ­κα­λέ­σει τα απα­ραί­τη­τα ρωσι­κά στρα­τιω­τι­κά αντί­με­τρα». Ο Α. Μάσλοβ πρό­σθε­σε πως η Μόσχα «τάσ­σε­ται κατά της επέ­κτα­σης του ΝΑΤΟ προς Ανα­το­λάς» και χαρα­κτή­ρι­σε τη πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζει η Δύση ως «εσφαλ­μέ­νη» και «κοντό­φθαλ­μη», κάνο­ντας παράλ­λη­λα λόγο για «επι­θε­τι­κές και μη φιλι­κές κινή­σεις».

Οι δηλώ­σεις του Ρώσου πρέ­σβη επι­βε­βαιώ­νουν για ακό­μη μία φορά το ότι η εμβά­θυν­ση της εμπλο­κής της χώρας στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς που ξετυ­λί­γο­νται στη περιο­χή δεν έχουν στό­χο την ασφά­λεια, αλλά αντί­θε­τα, αυξά­νουν τους κιν­δύ­νους για το λαό, μετα­τρέ­πο­ντας περιο­χές όπως η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη σε «μαγνή­τη» των «στρα­τιω­τι­κών αντί­με­τρων», δηλα­δή στό­χους για τους αντι­πά­λους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

ΗΠΑ: Υπο­γρά­φτη­κε η κατά­πτυ­στη Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις βάσεις

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο