Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σάμος: Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις πληγείσες απ’ τον σεισμό περιοχές

Τις μεγά­λες κατα­στρο­φές που έχουν προ­κλη­θεί στο Βαθύ από την ισχυ­ρή σει­σμι­κή δόνη­ση που σημειώ­θη­κε χθες, δια­πί­στω­σε το κλι­μά­κιο του ΚΚΕ που βρί­σκε­ται από το πρωί στο νησί της Σάμου.

Το κλι­μά­κιο του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τη βου­λευ­τή του Κόμ­μα­τος Μαρία Κομνη­νά­κα και την Περι­φε­ρεια­κή Σύμ­βου­λο Β. Αιγαί­ου με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Αγλα­ΐα Κυρί­τση αλλά και τους Βαγ­γέ­λη Μαρού­πα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Δήμη­τρα Παντά­πα­ση, γραμ­μα­τέα της ΤΕ Σάμου του Κόμ­μα­τος και Κώστα Τζί­χα, δημο­τι­κό σύμ­βου­λο Ανα­το­λι­κής Σάμου με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», συνο­μί­λη­σε με εργα­ζό­με­νους και κατοί­κους που περιέ­γρα­ψαν τις στιγ­μές του σει­σμού και το τι επακολούθησε.

Παράλ­λη­λα, είχε συνά­ντη­ση με το δήμαρ­χο Ανα­το­λι­κής Σάμου, Γ. Στάν­τζο όπου συζη­τή­θη­κε το θέμα των ελέγ­χων στα δημό­σια κτί­ρια. Όπως είπε ο δήμαρ­χος, υπάρ­χουν ανα­φο­ρές για ζημιές αλλά ακό­μα δεν έχουν γίνει έλεγ­χοι ενώ είπε πως τα σχο­λεία στο δήμο θα παρα­μεί­νουν κλει­στά τις επό­με­νες τρεις ημέρες.

Επί­σης, το κλι­μά­κιο συνα­ντή­θη­κε με ελεγ­κτές της περι­φέ­ρειας που ανέ­φε­ραν ότι από τις 35 επι­χει­ρή­σεις που ελέγ­χθη­σαν μέχρι το μεση­μέ­ρι, το 80% έχει υπο­στεί πολύ σοβα­ρές ζημιές.

Σε δήλω­σή της η Μαρία Κομνη­νά­κα σημεί­ω­σε: «Είμα­στε εδώ κλι­μά­κιο του ΚΚΕ για να συμπα­ρα­στα­θού­με στους Σαμιώ­τες, που πλη­ρώ­νουν ακό­μα ένα βαρύ τίμημα.

Πρώ­τα και κυρία να εκφρά­σου­με την οδύ­νη μας και τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στις οικο­γέ­νειες των δυο νέων παι­διών, να ευχη­θού­με καλή ανάρ­ρω­ση σε όσους έχουν τραυματιστεί.

Σ’ αυτή τη φάση είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη η πολι­τεία να φρο­ντί­σει για να απο­κα­τα­στα­θούν άμε­σα ό,τι ζημιές υπάρ­χουν στα σπί­τια των κατοί­κων, να ελεγ­χθούν τα κτί­ρια, νοσο­κο­μεία, τα σχο­λεία, όλα τα δημό­σια κτί­ρια, να στε­γα­στεί ο κόσμος.

Βέβαια θεω­ρού­με ότι πρέ­πει να μπει επί τάπη­τος για ακό­μα μια φορά το θέμα της πρό­λη­ψης γι’ αυτά τα ζητή­μα­τα της αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης, για να μη μετρά­με συνε­χώς τις πλη­γές μας».

Σημειώ­νε­ται πως τα μέλη του κλι­μα­κί­ου θα επι­σκε­φθούν το από­γευ­μα το Καρ­λό­βα­σι ενώ αντι­προ­σω­πεία του Κόμ­μα­τος θα βρε­θεί στο Άνω Βαθύ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο