Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σάρωσε η “Πανσπουδαστική ΚΣ” – 1η με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά — Δείτε τα τελικά αποτελέσματα

Η σαρω­τι­κή νίκη της «Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ», στις χθε­σι­νές φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη χρο­νιά, επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τα νεό­τε­ρα _ τελι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα (266 από 272 [#] συλλόγους).

Στον πίνα­κα απο­τυ­πώ­νο­νται τα επί­ση­μα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών στους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους της χώρας έτσι όπως υπο­γρά­φο­νται από τις εφο­ρευ­τι­κές επι­τρο­πές. Παράλ­λη­λα παρου­σιά­ζε­ται το αντί­στοι­χο απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών του 2022.

Όσον αφο­ρά τις παρα­τά­ξεις, κατα­γρά­φο­νται με σει­ρά: η Παν­σπου­δα­στι­κή Κίνη­ση Συνερ­γα­σί­ας (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ που συγκε­ντρώ­νει τα σχή­μα­τα που στη­ρί­ζο­νται από το ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ, η ΕΑΑΚ που συγκε­ντρώ­νει σχή­μα­τα που στη­ρί­ζο­νται από το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΑΡΙΣ και άλλες οργα­νώ­σεις, το Δίκτυο που απο­τε­λεί την παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετο­νο­μα­σία του BLOCO) και τέλος στα «Λοι­πά» κατα­γρά­φο­νται διά­φο­ρες παρα­τά­ξεις ή μεμο­νω­μέ­νοι υπο­ψή­φιοι που συμ­με­τεί­χαν στις εκλογές.

Στο συνο­λι­κό αριθ­μό των συλ­λό­γων δεν συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται 6 σύλ­λο­γοι που δεν έγι­ναν εκλο­γές (Παι­δα­γω­γι­κό Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης Παν. Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, Παι­δα­γω­γι­κό Νηπια­γω­γών Παν. Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, Ψυχο­λο­γί­ας Παν. Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, Θεά­τρου ΑΠΘ, Διοι­κη­τι­κής Επι­στή­μης και Τεχνο­λο­γί­ας ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Δημιουρ­γι­κού Σχε­δια­σμού και Ένδυ­σης ΔΙ.ΠΑ.Ε.).

Στους συλ­λό­γους Πολι­τι­κών Επι­στη­μών, Οικο­νο­μι­κού και Ιστο­ρί­ας & Εθνο­λο­γί­ας του ΔΠΘ, στο σύλ­λο­γο της Σχο­λής Οικο­νο­μί­ας και Διοί­κη­σης Σερ­ρών του ΔΙΠΑΕ, στο σύλ­λο­γο της Σχο­λής Επι­στη­μών Υγεί­ας του Πανε­πι­στη­μί­ου Πελο­πον­νή­σου, στο σύλ­λο­γο του Τμή­μα­τος Διοί­κη­σης Επι­χει­ρή­σε­ων και Οργα­νι­σμών (ΔΕΟ) του ΕΚΠΑ, δεν μπο­ρεί λόγω νοθεί­ας και αλλοί­ω­σης της δια­δι­κα­σί­ας να ανα­γνω­ρι­στεί το απο­τέ­λε­σμα – οι εκλο­γές είναι άκυ­ρες σε αυτούς τους συλ­λό­γους. Επι­πλέ­ον, στον σύλ­λο­γο Οργά­νω­σης & Δια­χεί­ρι­σης Αθλη­τι­σμού του Παν. Πελο­πον­νή­σου έγι­ναν εκλο­γές με ενιαίο ψηφο­δέλ­τιο και τα απο­τε­λέ­σμα­τά του δεν μπο­ρούν να προ­στε­θούν στον παρα­πά­νω πίνακα.

Φοι­τη­τι­κές εκλο­γές στις 10 Μάη η πρό­τα­ση της “Παν­σπου­δα­στι­κής”: Καταγ­γέλ­λει την προ­σπά­θεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μπλο­κά­ρει τις εκλογές

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα και όλες οι πλη­ρο­φο­ρί­ες στο site της ΠΣΚ

Με βάση την επί­ση­μη κατα­μέ­τρη­ση στους 266 συλ­λό­γους πανελ­λα­δι­κά, η “Παν­σπου­δα­στι­κή” λαμ­βά­νει 19.632 ψήφους (35,04%), αυξά­νο­ντας τις ψήφους που έλα­βε σε σχέ­ση με πέρυ­σι κατά πάνω από 3 χιλιά­δες (+3.056).

Ακο­λου­θούν η ΔΑΠ με 14.441 ψήφους (27,16%), η ΠΑΣΠ με 5.299 ψήφους (10,08%), η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 5.635 ψήφους (10,43%) και τα ΕΑΑΚ με 3.761 (5,23%). Το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) 1.457 ψήφους και 2,58% ενώ τα “λοι­πά” πήραν 3.508 και 8,12%.

Φέτος ψήφι­σαν 57.841 φοι­τη­τές, ενώ το 2022 είχαν ψηφί­σει 47.917, υπήρ­ξε δηλα­δή αύξη­ση κατά 9.924.

Στον παρα­πά­νω πίνα­κα απο­τυ­πώ­νο­νται τα επί­ση­μα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών στους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους της χώρας έτσι όπως υπο­γρά­φο­νται από τις εφο­ρευ­τι­κές επιτροπές.
Παράλ­λη­λα παρου­σιά­ζε­ται το αντί­στοι­χο απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών του 2022.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο