Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σέρβιραν στους τηλεθεατές και αναγνώστες τους τον …κατιμά των εργατοπατέρων

«Μονο­μπλόκ» εμφα­νί­στη­καν και χτες μια σει­ρά ΜΜΕ στα ρεπορ­τάζ για τις εξε­λί­ξεις στη Ρόδο, υιο­θε­τώ­ντας τις ψευ­τιές και τις συκο­φα­ντί­ες της ΓΣΕΕ.

Το χορό της …έγκυ­ρης ενη­μέ­ρω­σης έσυ­ραν ξανά το ΑΠΕ — ΜΠΕ και η κρα­τι­κή ΕΡΤ, είχαν όμως άξιο αντα­γω­νι­στή τον «ΣΚΑΪ», χωρίς να υπο­λεί­πο­νται και οι υπό­λοι­ποι, «συμπο­λι­τευό­με­νοι» και «αντι­πο­λι­τευό­με­νοι» στην κυβέρ­νη­ση. Η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία αυτών των Μέσων δεν είχε απε­σταλ­μέ­νο στη Ρόδο, αλλά αυτό καθό­λου δεν τους εμπό­δι­σε να ανα­πα­ρά­γουν τα παρα­μύ­θια που έγρα­φε στις ανα­κοι­νώ­σεις της η ΓΣΕΕ και μετέ­δι­δαν τα στε­λέ­χη της από το νησί. Ολοι αυτοί που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τάχα την ελευ­θε­ρο­τυ­πία και τη δεο­ντο­λο­γία στα ΜΜΕ, δεν βρή­καν ούτε μια λέξη να πουν για τον απο­κλει­σμό των δημο­σιο­γρά­φων από το συνέ­δριο, με ευθύ­νη της ηγε­σί­ας της ΓΣΕΕ. Αντ’ αυτού, ακού­σα­με (αλλά δεν είδα­με) για «εισβο­λείς» και «σπα­σμέ­νες τζα­μα­ρί­ες», ακού­σα­με (αλλά δεν είδα­με) για «λοστούς» και «τραυ­μα­τί­ες», ακού­σα­με για «τρα­μπού­κους», αλλά το μόνο που είδα­με (και μάλι­στα σε βίντεο της ΓΣΕΕ!) ήταν μια ομά­δα της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας να τρα­μπου­κί­ζει έναν συν­δι­κα­λι­στή του ΠΑΜΕ. Για «ξεκάρ­φω­μα», βέβαια, κι αφού είχαν φτιά­ξει το κλί­μα που επε­δί­ω­καν με τους τίτλους, τα …πολε­μι­κά ρεπορ­τάζ και τις μυξο­κλα­ού­ρες των ΓΣΕ­Ε­δων, έβγα­ζαν και κανέ­ναν συν­δι­κα­λι­στή του ΠΑΜΕ να μιλή­σει για τα γεγονότα.

Καθό­λου δεν μας εκπλήσ­σει ο τρό­πος που πρό­βα­λαν τα γεγο­νό­τα. Ηταν προ­α­πο­φα­σι­σμέ­νος από τα αφε­ντι­κά, όπως είχαν προ­α­πο­φα­σι­στεί η σύν­θε­ση των αντι­προ­σώ­πων και το απο­τέ­λε­σμα του συνε­δρί­ου. Η παρέμ­βα­ση Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων και συν­δι­κά­των, χιλιά­δων εργα­ζο­μέ­νων σε όλη τη χώρα, τους χάλα­σε τη «σού­πα». Γι’ αυτό σέρ­βι­ραν στους τηλε­θε­α­τές και ανα­γνώ­στες τους τον …κατι­μά των εργατοπατέρων.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο