Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σέρρες — Λαϊκή Συσπείρωση: «Ανεπιθύμητος ο αμερικάνος πρόξενος»

«Ούτε γη ούτε νερό στις φονιά­δες των λαών! Ο Αμε­ρι­κά­νος πρό­ξε­νος είναι ανε­πι­θύ­μη­τος στις Σέρ­ρες!», τονί­ζουν σε κοι­νή δήλω­σή τους οι εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στους δήμους της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Σερ­ρών, δηλώ­νο­ντας την αντί­θε­σή τους στην επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού πρό­ξε­νου στις Σέρρες.

Στην κοι­νή δήλω­σή τους ανα­φέ­ρουν τα εξής:

«Η Κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, παίρ­νο­ντας σκυ­τά­λη από την προη­γού­με­νη, διορ­γα­νώ­νει άλλο ένα «ανα­πτυ­ξια­κό συνέ­δριο» για τον αγρο­το­δια­τρο­φι­κό τομέα προ­κει­μέ­νου να προ­ω­θή­σει τις επεν­δύ­σεις των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στον πρω­το­γε­νή τομέα και στο νομό μας.

Μαζί με όλα τα στε­λέ­χη των πολυ­ε­θνι­κών, παρών θα είναι και ο πρό­ξε­νος των ΗΠΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, Gregory W. Pfleger, για να προ­ω­θή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα των αμε­ρι­κα­νι­κών ομί­λων στον τομέα της γεωργίας.

Καμία αυτα­πά­τη δεν έχου­με για το ρόλο που παί­ζουν τα στε­λέ­χη της πρε­σβεί­ας των ΗΠΑ όταν αλω­νί­ζουν την Ελλά­δα, για να προ­ω­θή­σουν τα συμ­φέ­ρο­ντα και να επι­βά­λουν τα επεν­δυ­τι­κά σχέ­δια των μονο­πω­λί­ων τους. Άρα­γε θέλουν να μας βοη­θή­σουν, να δοθεί ώθη­ση στην ανά­πτυ­ξη της Ελλη­νι­κής οικονομίας;

Δεν ξεχνά­με την πρό­σφα­τη Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας που εμπλέ­κε­ται ακό­μη πιο πολύ η χώρα και ο λαός μας στον στό­χο των αντι­ποί­νων για το χατί­ρι των ιμπε­ρια­λι­στι­κών ανταγωνισμών.

Στο πλαί­σιο αυτών των επι­σκέ­ψε­ων εντάσ­σε­ται και η επί­σκε­ψη του πρό­ξε­νου στην Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Σερ­ρών. Εμείς οι εκλεγ­μέ­νοι Δημο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι με την Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στους δήμους των Σερ­ρών δηλώ­νου­με την αντί­θε­σή μας στην επί­σκε­ψη αυτή και καλού­με τον λαό των Σερ­ρών να μην επι­τρέ­ψει να παί­ζουν επι­κίν­δυ­να παι­χνί­δια εις βάρους του, να απαι­τή­σει να γίνει αυτός κυρί­αρ­χος του πλού­του που ο ίδιος παράγει.

Ούτε γη ούτε νερό στις φονιά­δες των λαών!

Ο Αμε­ρι­κά­νος πρό­ξε­νος είναι ανε­πι­θύ­μη­τος στις Σέρ­ρες!»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο