Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σέρρες: Τι δουλειά είχε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αβραμάκης σε αντικομμουνιστική εκδήλωση μίσους;

Σε φασι­στο­σύ­να­ξη παρα­χά­ρα­ξης της Ιστο­ρί­ας όπου μνη­μο­νεύ­ο­νταν… οι «σφα­γές του ΕΛΑΣ» παρα­βρέ­θη­κε την Κυρια­κή 10 Νοέμ­βρη ο βου­λευ­τής Σερ­ρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευ­τέ­ρης Αβρα­μά­κης. Όπως καταγ­γέλ­λει το παράρ­τη­μα Σερ­ρών της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Αγω­νι­στών Εθνι­κής Αντί­στα­σης και Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), μέλη της τοπι­κής διοί­κη­σης αλλά και της κεντρι­κής πολι­τι­κής σκη­νής συμ­με­τέ­χουν σε εκδη­λώ­σεις παρα­χά­ρα­ξης της Ιστο­ρί­ας και  μνη­μό­συ­να μίσους που γίνο­νται τα τελευ­ταία χρό­νια και στην Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Σερρών.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το παράρ­τη­μα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις Σέρ­ρες σημειώνει:

«Τα τελευ­ταία χρό­νια κατα­βάλ­λε­ται σοβα­ρή προ­σπά­θεια από διά­φο­ρα κέντρα τόσο της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, όσο και από τα επι­τε­λεία της αστι­κής τάξης της χώρας μας να ξανα­γρά­ψουν την ιστο­ρία, παρα­χα­ράσ­σο­ντάς την. Δια­στρε­βλώ­νουν το νόη­μα της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών. Μας λένε ότι δεν φταί­νε για τα ολο­καυ­τώ­μα­τα οι φασί­στες εισβο­λείς, αλλά ο ελλη­νι­κός λαός που πάλε­ψε για την λευ­τε­ριά και την ανε­ξαρ­τη­σία του. Βαφτί­ζουν τους θύτες ως θύμα­τα, φέρ­νο­ντας αντι­κομ­μου­νι­στι­κά μνη­μό­νια, με τα οποία βγά­ζουν λάδι τους χιτλε­ρο-προ­σκυ­νη­μέ­νους χίτες και ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες. Χρε­ώ­νουν με ευθύ­νες το ΕΑΜ και τον Λαϊ­κό Στρα­τό του, τον ΕΛΑΣ, που έδω­σε βαρύ φόρο αίμα­τος στους ηρω­ι­κούς αγώ­νες του για την λευ­τε­ριά και την ανε­ξαρ­τη­σία της χώρας μας.

Στην παρα­χά­ρα­ξη της ιστο­ρί­ας απο­σκο­πούν και τα μνη­μό­συ­να μίσους που γίνο­νται τα τελευ­ταία χρό­νια σε διά­φο­ρα μέρη και στην Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Σερ­ρών με την συμ­με­το­χή μάλι­στα ανθρώ­πων τόσο από την Τοπι­κή Διοί­κη­ση, όσο και από την κεντρι­κή πολι­τι­κή σκη­νή. Δεν επι­τρέ­πε­ται πολι­τι­κοί που θέλουν να δηλώ­νουν “δημο­κρά­τες και προοδευτικοί“να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδη­λώ­σεις, όπως ο Δήμαρ­χος Βισαλ­τί­ας, μιας περιο­χής που δικαί­ως ονο­μά­στη­κε ανταρ­το­μά­να και ανέ­δει­ξε ήρω­ες αγω­νι­στές της λευ­τε­ριάς, όπως ο Μπο­γα­τσό­που­λος, που βασα­νί­στη­κε μέχρι θανά­του αγω­νι­ζό­με­νος μέσα από της γραμ­μές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευ­τε­ριά της περιο­χής από τους Γερ­μα­νούς φασί­στες, ή και τα δεκα­ε­φτά κορί­τσια που τύπω­ναν προ­κη­ρύ­ξεις, καλώ­ντας τον λαό σε αγώ­να και απο­κε­φα­λί­στη­καν από τους ΠΑΟ­τζή­δες συνερ­γά­τες των κατα­κτη­τών. Κατά τον ίδιο τρό­πο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμ­με­τεί­χε δια του εκπρο­σώ­που του, βου­λευ­τή Αβρα­μά­κη, πρέ­πει να λογο­δο­τή­σει απέ­να­ντι στον προ­ο­δευ­τι­κό κόσμο που δίνει τον καθη­με­ρι­νό αγώ­να με τα ίδια ιδα­νι­κά και τις αξί­ες της Εθνι­κής Αντί­στα­σης. Δεν θα περί­με­νε βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι δια­φο­ρε­τι­κό, αφού απέ­δει­ξε περί­τρα­να την πλή­ρη υπο­τα­γή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετα­τρέ­πο­ντας την χώρα σε μια απέ­ρα­ντη ΝΑΤΟι­κή βάση. Παρό­λο που την ίδια στιγ­μή προ­σπα­θεί να προ­βάλ­λει την αρι­στε­ρο­σύ­νη του με κατά­θε­ση λου­λου­διών στους νεκρούς από τους Γερ­μα­νούς φασί­στες στην Και­σα­ρια­νή, τιμώ­ντας δήθεν τους δια­κό­σιους εκτε­λε­σμέ­νους της.

Κανέ­νας από αυτούς δεν αισθά­νε­ται ούτε αισθάν­θη­κε άβο­λα στο πρό­σφα­το παρελ­θόν να καμα­ρώ­νει δίπλα σε καλε­σμέ­να φασι­στοει­δή της πρό­τι­νος “κρα­ταιάς” Χρυ­σής Αυγής, αφού έτσι όρι­ζε το πρω­τό­κολ­λο των εκδη­λώ­σε­ων. Πολ­λοί λίγοι δημο­τι­κοί ή τοπι­κοί “άρχο­ντες” πήραν σθε­να­ρή από­φα­ση να παρα­βούν, πολύ σωστά, το πρω­τό­κολ­λο και να μη καλούν τα φασι­στοει­δή, ακού­γο­ντας τη λαϊ­κή θέληση.

Εμείς, οι από­γο­νοι των αγω­νι­στών της Εθνι­κής Αντί­στα­σης αισθα­νό­μα­στε την βαθιά προ­σβο­λή απέ­να­ντι στους ηρω­ι­κούς προ­γό­νους μας και καταγ­γέλ­λου­με τέτοιες ενέρ­γειες. Δηλώ­νου­με ότι θα συνε­χί­σου­με ακό­μα πιο δυνα­μι­κά να συμ­βάλ­λου­με στην ανά­δει­ξη της αλη­θι­νής ιστο­ρί­ας της δεκα­ε­τί­ας 1940–1949 και θα παλεύ­ου­με ανυ­πο­χώ­ρη­τα, έτσι ώστε τα ορά­μα­τα των ηρω­ι­κών αγω­νι­στών της Εθνι­κής Αντί­στα­σης να γίνουν πραγματικότητα».

«Παραβρέθηκα τυχαία» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευ­ρά του, σε δήλω­ση του για το περι­στα­τι­κό ο Λευ­τέ­ρης Αβρα­μά­κης κάνει λόγο για «κακό­βου­λη κρι­τι­κή» και «αδι­καιο­λό­γη­τη σκό­νη» που έχει σηκω­θεί γύρω από το όνο­μα του και τον πολι­τι­κό χώρο που ανή­κει. Σύμ­φω­να τον ίδιο τον βου­λευ­τή, η παρου­σία του στην εκδή­λω­ση ήταν… τυχαία, καθό­τι ο ίδιος ήταν περα­στι­κός από την περιο­χή και κοντο­στά­θη­κε να «χαι­ρε­τί­σει κάποιους γνω­στούς» του.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να ο κ. Αβρα­μά­κης σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων:

«Παρευ­ρέ­θη­κα, λοι­πόν, στην εκδή­λω­ση τυχαία, καθώς ευρι­σκό­μουν στην περιο­χή του Δήμου Ηρά­κλειας σε μία από τις καθιε­ρω­μέ­νες προ­σω­πι­κές περιο­δεί­ες μου ανά τον νομό. Περ­νώ­ντας από την Τριά­δα με σκο­πό να επι­σκε­φτώ τα καφε­νεία του χωριού είδα κόσμο μαζε­μέ­νο στο ηρώο και προ­σέγ­γι­σα για να χαι­ρε­τί­σω κάποιους γνω­στούς, ενώ η εκδή­λω­ση ήταν σε εξέ­λι­ξη. Απο­χώ­ρη­σα σε σύντο­μο χρό­νο και συνέ­χι­σα την περιο­δεία μου στα υπό­λοι­πα χωριά. Ουδέ­πο­τε, λοι­πόν, παρευ­ρέ­θη­κα στην Τριά­δα κατά τον τρό­πο που κακό­βου­λα σχό­λια ανα­φέ­ρουν και διά­φο­ροι κύκλοι εντέ­χνως διαρ­ρέ­ουν και ανα­πα­ρά­γουν. Θέλω συνε­πώς με την δήλω­σή μου αυτή να δια­βε­βαιώ­σω όλες τις Σερ­ραί­ες και τους Σερ­ραί­ους πως τα δημο­κρα­τι­κά μου φρο­νή­μα­τα και η κάθε­τη, έμπρα­κτη και πολε­μι­κή αντί­θε­σή μου προς την ακρο­δε­ξιά, τον φασι­σμό και τον ναζι­σμό ήταν και θα είναι η πολι­τι­κή μου πυξίδα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο