Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σέρρες: Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο των εκτελεσμένων μελών του ΚΚΕ στην Παλαιοκώμη

«Τη βεβή­λω­ση από φασι­στοει­δή, του μνη­μεί­ου των εκτε­λε­σμέ­νων μελών του Μακε­δο­νι­κού Γρα­φεί­ου του ΚΚΕ από τους Βουλ­γά­ρους κατα­κτη­τές το 1941», καταγ­γέλ­λει η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Σερ­ρών του ΚΚΕ.

Όπως επι­ση­μαί­νει, «οι από­γο­νοι των δοσί­λο­γων, συνερ­γα­τών των Βουλ­γά­ρων φασι­στών, επι­τί­θε­νται με μίσος σε κάθε τι που θυμί­ζει την ηρω­ι­κή επο­ποι­ία της αντί­στα­σης του λαού μας κατά των Ναζί κατά των φασι­στών Ιτα­λών και Βουλ­γά­ρων. Σε ότι θυμί­ζει πως στη χώρα μας οι ψευ­το­πα­τριώ­τες φασί­στες ήταν οι συνερ­γά­τες των κατα­κτη­τών, ήταν οι ατι­μα­σμέ­νοι προ­δό­τες του λαού μας».

«Ότι και να κάνουν», συνε­χί­ζει, «δε μπο­ρούν να ξεγρά­ψουν από τη μνή­μη του λαού μας τη μεγά­λη επο­ποι­ία της Εθνι­κής Αντί­στα­σης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ».

«Όσο και να προ­σπα­θούν», ανα­φέ­ρει, «να τρο­μο­κρα­τή­σουν τον αγω­νι­ζό­με­νο λαό, όποιον άνθρω­πο αντι­στέ­κε­ται στη βαρ­βα­ρό­τη­τα και την αδι­κία, οι ενέρ­γειες τους θα πέφτουν στο κενό, για­τί μέσα στη συνεί­δη­ση των νέων, των ανθρώ­πων του μόχθου, ο φασί­στας και ο ναζι­στής είναι συνώ­νυ­μα των μεγα­λυ­τέ­ρων εγκλη­μά­των. Τους υπο­σχό­μα­στε πως η θέση τους θα παρα­μεί­νει εκεί που τους πρέ­πει στο περι­θώ­ριο και το σκο­τά­δι της ιστο­ρί­ας, έξω από κάθε γει­το­νιά χωριό, σχο­λείο και σχολή».

Καλού­με, κατα­λή­γει, «το λαό της περιο­χής μας να δώσει μαζι­κό “παρών” την Κυρια­κή 10 Οκτώ­βρη 11 π.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία στο Ροδό­λι­βος για να τιμή­σει τα εκτε­λε­σμέ­να στε­λέ­χη του Μακε­δο­νι­κού Γρα­φεί­ου του ΚΚΕ από τους Βουλ­γά­ρους φασί­στες. Η εκδή­λω­ση θα αρχί­σει από το μνη­μείο στην Παλαιο­κώ­μη στις 10 πμ.»

902.gr.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο