Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα διαβιβάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης για τον Γ. Λαγό — Κινήσεις τακτικής από τον ναζί

Εντός της ημέ­ρας ανα­μέ­νε­ται να δια­βι­βα­στεί στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο, μέσω του Αρεί­ου Πάγου, το από­σπα­σμα της από­φα­σης του δικα­στη­ρί­ου που αφο­ρά την κατα­δί­κη σε κάθειρ­ξη 13 ετών και την έκτι­σή της του Γιάν­νη Λαγού, προ­κει­μέ­νου να εκκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία που θα κρί­νει αν θα αρθεί η ασυ­λία του ώστε να συλ­λη­φθεί για να οδη­γη­θεί στην φυλακή.

Οι συνή­γο­ροι του ευρω­βου­λευ­τή κατα­θέ­τουν άμε­σα έφε­ση κατά της από­φα­σης σε βάρος του, ώστε να παρα­λά­βουν το σχε­τι­κό αντί­γρα­φο (εφε­τή­ριο) για να το κατα­θέ­σουν στη Νομι­κή Επι­τρο­πή του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου που θα εξε­τά­σει την υπό­θε­ση για να την εισά­γει στην Ολο­μέ­λεια του Σώμα­τος. Σαφής η πρό­θε­σή να μην αρθεί η ασυ­λία και συλ­λη­φθεί. Παρά τα κατά και­ρούς σόου, θέλει με κάθε τρό­πο να απο­φύ­γει τη φυλακή.

Για τους υπό­λοι­πους κατα­δι­κα­σθέ­ντες που ανα­μέ­νε­ται να οδη­γη­θούν σήμε­ρα στις φυλα­κές έχουν ετοι­μα­στεί όλα τα φυλα­κι­στή­ρια, τα οποία σύμ­φω­να με πηγές της Εισαγ­γε­λί­ας Εφε­τών θα παρα­λά­βει αστυ­νο­μι­κός για να τα επι­δώ­σει στο αρμό­διο τμή­μα Μετα­γω­γών ώστε ‑λόγω των μέτρων για τον κορο­νο­ϊό- να μη μετα­χθούν οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες στο Εφετείο.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι η πλειο­νό­τη­τα των κρα­του­μέ­νων θα οδη­γη­θεί στις φυλα­κές Δομο­κού, ενώ οι υπό­λοι­ποι θα μετα­χθούν στο Μαλαν­δρί­νο και στις φυλα­κές Τρικάλων.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο