Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα Κυριακή η θερμότερη ημέρα του Ιουλίου

Υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νε­ται να επι­κρα­τή­σουν στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της Ελλά­δας από σήμε­ρα έως του­λά­χι­στον το τέλος του μήνα, σύμ­φω­να με την μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Με βάση τα έως τώρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, η Κυρια­κή 28 Ιου­λί­ου ανα­μέ­νε­ται να είναι η θερ­μό­τε­ρη ημέ­ρα. Μάλι­στα, νέα άνο­δο ενδέ­χε­ται να σημειώ­σει η θερ­μο­κρα­σία στη χώρα μας από την Τετάρ­τη 31 Ιουλίου.

Αύριο ανα­μέ­νο­νται ηλιο­φά­νεια και υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες, που κατά τόπους θα συν­δυά­ζο­νται με έντο­νη αίσθη­ση δυσφο­ρί­ας. Τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας στα ηπει­ρω­τι­κά θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις, δίνο­ντας πρό­σκαι­ρες βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως λίγες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, αρχι­κά στα βόρεια ορει­νά και στη συνέ­χεια στα βορειο­δυ­τι­κά ορεινά.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί, στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 15 έως 34 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά από 17 έως 36, στην Ήπει­ρο από 18 έως 36 βαθ­μούς, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 17 έως 39 και πιθα­νόν τοπι­κά στη Θεσ­σα­λία 40 βαθ­μούς, στη Δυτι­κή και Νότια Ελλά­δα από 20 έως 36, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 19 έως 38 και πιθα­νόν τοπι­κά 39 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 22 έως 31 βαθ­μούς και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 19 έως 34 βαθ­μούς, ενώ στις Σπο­ρά­δες, στις Κυκλά­δες και στη Βόρεια Κρή­τη οι μέγι­στες δε θα ξεπε­ρά­σουν τους 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ, με εξαί­ρε­ση τα βορειο­δυ­τι­κά πελά­γη όπου θα πνέ­ουν νότιοι εντά­σε­ων 4 με 5 μπο­φόρ. Στο υπό­λοι­πο Αιγαί­οι οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις σχε­δόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μπο­φόρ και τοπι­κά ισχυ­ροί 6 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι έως νοτιο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται να επι­κρα­τή­σει ηλιο­φά­νεια και ζέστη, με τοπι­κά αυξη­μέ­νη αίσθη­ση δυσφο­ρί­ας. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 25 έως 37 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, πυκνό­τε­ρες κατά τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας, ενώ σχε­τι­κά αυξη­μέ­νη θα είναι η αίσθη­ση δυσφο­ρί­ας. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι ασθε­νείς και τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας μέτριοι. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο