Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19

Sήμε­ρα ανα­μέ­νε­ται να υπάρ­ξουν περαι­τέ­ρω ανα­κοι­νώ­σεις για την χορή­γη­ση ανα­μνη­στι­κής δόσης εμβο­λί­ου κατά της covid-19 σε ομά­δες πλη­θυ­σμού υψη­λού κιν­δύ­νου για λοί­μω­ξη. Η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών έχει γνω­μο­δο­τή­σει θετι­κά για χορή­γη­ση τρί­της δόσης στους ανο­σο­κα­τα­σταλ­μέ­νους, για τους οποί­ους η πλατ­φόρ­μα των ραντε­βού άνοι­ξε 14 Σεπτεμ­βρί­ου, στα άτο­μα που δια­μέ­νουν σε Μονά­δες Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων, άτο­μα ηλι­κί­ας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς. .

Οι ανα­κοι­νώ­σεις θα γίνουν κατά την καθιε­ρω­μέ­νη ενη­μέ­ρω­ση για το Εθνι­κό Σχέ­διο εμβο­λια­στι­κής κάλυ­ψης κατά της covid-19, από την πρό­ε­δρο της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών, Μαρία Θεο­δω­ρί­δου και τον ΓΓ ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η χορή­γη­ση της 3ης δόσης πλην των ανο­σο­κα­τε­σταλ­μέ­νων, που μπο­ρεί να δοθεί και 4 εβδο­μά­δες μετά την ολο­κλή­ρω­ση του βασι­κού εμβο­λια­σμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύ­τε­ρη δόση. Η τρί­τη δόση των εμβο­λί­ων θα είναι mRNA εμβό­λιο για τα άτο­μα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασι­κού εμβο­λια­σμού, δύο δόσεις εμβο­λί­ου Astra Zeneca ή μια δόση εμβο­λί­ου Johnson & Johnson.

Μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεμι­στο­κλέ­ους είπε ότι η τρί­τη δόση δεν θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή αλλά θα υπάρ­χει σύστα­ση. Πρό­σθε­σε ότι έχουν κλει­στεί ήδη περί­που 10.000 ραντε­βού από άτο­μα που ανή­κουν στην ομά­δα των ανοσοκατασταλμέων.

Η Βάνα Παπα­ευαγ­γέ­λου, μέλος της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών και της επι­τρο­πής εμπει­ρο­γνω­μό­νων του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας για την covid-19, εξη­γεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το σκε­πτι­κό της από­φα­σης για την τρί­τη δόση σε ομά­δες πλη­θυ­σμού υψη­λού κιν­δύ­νου για λοί­μω­ξη.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο