Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα στις 18:00 η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Παρου­σία της Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­νας Σακελ­λα­ρο­πού­λου και του Υπη­ρε­σια­κού Πρω­θυ­πουρ­γού Ιωάν­νη Σαρ­μά, ορκί­ζε­ται σήμε­ρα το από­γευ­μα η νέα αλλά σύντο­μη σε διάρ­κεια, Βου­λή των Ελλή­νων της ΙΘ’ Προ­ε­δρευο­μέ­νης Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Περιό­δου που προ­έ­κυ­ψε από τις εθνι­κές εκλο­γές της 21ης Μαΐου.

Η σύγκλι­ση της πανη­γυ­ρι­κής εναρ­κτή­ριας συνε­δρί­α­σης της νέας Βου­λής των Ελλή­νων θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 6 το από­γευ­μα, με Προ­ε­δρεύ­ο­ντα τον Α’ Αντι­πρό­ε­δρο της Βου­λής κ. Νική­τα Κακλα­μά­νη, συνε­πι­κου­ρού­με­νο από τους τέσ­σε­ρις προ­σω­ρι­νούς Γραμ­μα­τείς που είναι οι νεό­τε­ροι στην ηλι­κία βου­λευ­τές ανά κόμμα.

Αρχι­κά ο κ. Κακλα­μά­νης θα ανα­γνώ­σει την Ημε­ρή­σια Διά­τα­ξη, θα κατα­θέ­σει στα Πρα­κτι­κά τα ονό­μα­τα των 300 που εκλέ­χθη­καν βου­λευ­τές και θα γνω­στο­ποι­ή­σει στο Σώμα τις επι­στο­λές που έχουν απο­στεί­λει στο Προ­ε­δρείο οι πολι­τι­κοί αρχη­γοί για το ποια από τις τρεις βου­λευ­τι­κές έδρες στις οποί­ες εκλέ­χθη­καν, επέ­λε­ξαν να κρατήσουν.

Ευθείς αμέ­σως, ο κ. Κακλα­μά­νης θα καλέ­σει τον προ­σω­ρι­νό Α’ Γραμ­μα­τέα της Βου­λής να συνο­δεύ­σει στην Αίθου­σα της Ολο­μέ­λεια τον Αρχιε­πί­σκο­πο Αθη­νών και Πάσης Ελλά­δος κ. Ιερώ­νυ­μο και τα μέλη της Ιεράς Συνό­δου για να τελέ­σουν τον καθιε­ρω­μέ­νο αγιασμό.

Από τα υπουρ­γι­κά έδρα­να, θα παρα­κο­λου­θή­σουν την ορκω­μο­σία της Βου­λής ο υπη­ρε­σια­κός Πρω­θυ­πουρ­γός Ιωάν­νης Σαρ­μάς και τα μέλη της υπη­ρε­σια­κής Κυβέρνησης.

Στην πανη­γυ­ρι­κή συνε­δρί­α­ση της ορκω­μο­σί­ας των βου­λευ­τών έχουν κλη­θεί και θα παρα­στούν πολ­λοί πρέ­σβεις και διπλω­μα­τι­κές αντι­προ­σω­πεί­ες ξένων κρα­τών που θα παρα­κο­λου­θή­σουν την ορκω­μο­σία των βου­λευ­τών από τα διπλω­μα­τι­κά θεωρεία.

Τη Δευ­τέ­ρα, στις 10.30 το πρωί, η Βου­λή θα συνέλ­θει για την «Εκλο­γή Προ­έ­δρου της Βου­λής των Ελλήνων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο