Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά

Το ύστα­το χαί­ρε για τη Φώφη Γεν­νη­μα­τά λαμ­βά­νει χώρα σήμε­ρα στη Μητρό­πο­λη και στο Α΄ Νεκρο­τα­φείο. Η οικο­γέ­νεια της προ­έ­δρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνερ­γά­τες, οι φίλοι, τα ηγε­τι­κά στε­λέ­χη και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ μαζί με την πολι­τεια­κή και πολι­τι­κή ηγε­σία της χώρας αλλά και απλοί πολί­τες πρό­κει­ται να παρα­στούν στη εξό­διο ακο­λου­θία για τη Φώφη Γεν­νη­μα­τά, συνο­δεύ­ο­ντας την γεν­ναία πολι­τι­κό και φίλη στο τελευ­ταίο της ταξί­δι. Σ΄ όλα τα δημό­σια κτί­ρια οι σημαί­ες κυμα­τί­ζουν μεσί­στιες ενώ το ίδιο συμ­βαί­νει στις πρε­σβεί­ες της χώρας σ΄ όλο το κόσμο ως από­δο­ση τιμής στην εκλει­πού­σα πολιτικό.

Η σορός της προ­έ­δρου του Κινή­μα­τος Αλλα­γής θα εκτε­θεί σε λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα στο Καθε­δρι­κό Ναό της Αθή­νας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνα­τό­τη­τα στους απλούς πολί­τες που την αγά­πη­σαν και την εκτί­μη­σαν να την απο­χαι­ρε­τή­σουν για τελευ­ταία φορά, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας τη δύσκο­λη και υπε­ρή­φα­νη μάχη που έδω­σε με σθέ­νος, ανθρω­πιά και αξιοπρέπεια.

Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά κηδεύ­ε­ται ως ενερ­γεία υπουρ­γός και το λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο να διαρ­κέ­σει μέχρι τις 2 το μεση­μέ­ρι όπου, χορο­στα­τού­ντος του Αρχιε­πι­σκό­που Ιερώ­νυ­μου, θα αρχί­σει η εξό­διος ακο­λου­θία, στην οποία θα παρα­στούν η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου, ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης και οι πολι­τι­κοί αρχη­γοί των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών κομ­μά­των, καθώς και μέλη της κυβέρ­νη­σης, σύσ­σω­μη η ηγε­σία και η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επι­κε­φα­λής των θεσμι­κών αρχών της χώρας.

Κατό­πιν συνεν­νό­η­σης με την οικο­γέ­νεια της Φώφης Γεν­νη­μα­τά οι επι­κή­δειοι θα είναι λίγοι και σύντο­μοι. Συγκε­κρι­μέ­να εκ μέρους της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τί­ας θα την απο­χαι­ρε­τή­σει η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κ. Σακελ­λα­ρο­πού­λου, ο πρό­ε­δρος της Βου­λής, Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας, από την ηγε­σία του Κινή­μα­τος Αλλα­γής, ο γραμ­μα­τέ­ας της Κ.Ε. Μανώ­λης Χρι­στο­δου­λά­κης και από την οικο­γέ­νεια κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα ο γιος της Φώφης Γεν­νη­μα­τά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεν­νη­μα­τά θα γίνει στο Α΄ Νεκρο­τα­φείο όπου ο δήμος Αθη­ναί­ων, όπως ανα­κοί­νω­σε ο δήμαρ­χος Κώστας Μπα­κο­γιάν­νης, παρα­χώ­ρη­σε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέ­ρας της, Γιώρ­γος Γεννηματάς.

Ως γνω­στόν η οικο­γέ­νεια της Φώφης Γεν­νη­μα­τά έχει ζητή­σει αντί στε­φά­νων να ενι­σχυ­θούν με δωρε­ές το Χαμό­γε­λο του Παι­διού και η Κιβω­τός του Κόσμου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο