Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις!

10 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας 
10.30  στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

«Τα κέρ­δη τους — οι νεκροί μας. Βαδί­ζου­με στον δρό­μο της ανα­τρο­πής»: Με προ­με­τω­πί­δα το σύν­θη­μα που έχουν επι­λέ­ξει για τη φετι­νή Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά, εκα­το­ντά­δες συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι ρίχνο­νται σήμε­ρα στη μάχη της 24ωρης απερ­γί­ας που έχουν προ­κη­ρύ­ξει Σωμα­τεία, Ομο­σπον­δί­ες και Εργα­τι­κά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση Σωματείων και Ομοσπονδιών, για την Εργατική Πρωτομαγιά, στο Σύνταγμα, σήμερα Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί.

Με τη σημε­ρι­νή απερ­γία, στο πλαί­σιο της φετι­νής Πρω­το­μα­γιάς δίνε­ται η πρώ­τη μαζι­κή απερ­για­κή απά­ντη­ση στον πόλε­μο που έχουν κηρύ­ξει κυβέρ­νη­ση και εργο­δο­σία στην εργα­τι­κή τάξη, με το αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο που νομι­μο­ποιεί τη 10ωρη δου­λειά χωρίς πρό­σθε­τη αμοι­βή, και μάλι­στα 135 χρό­νια μετά την εργα­τι­κή εξέ­γερ­ση στο Σικά­γο για το 8ωρο και 101 χρό­νια μετά την κατά­κτη­σή του στη χώρα μας. Από τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις έχει σημά­νει συνα­γερ­μός με την απαί­τη­ση να μην κατα­τε­θεί το νομο­σχέ­διο, που φέρ­νει ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη περι­στο­λή της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης, βάζει νέα εμπό­δια στην προ­κή­ρυ­ξη απερ­γί­ας, απε­λευ­θε­ρώ­νει περαι­τέ­ρω τις απο­λύ­σεις, μονι­μο­ποιεί και γενι­κεύ­ει το μαρ­τύ­ριο της τηλερ­γα­σί­ας για χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους. Από το κέντρο της Αθή­νας, τον Πει­ραιά, τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, από κάθε πόλη και χωριό όπου θα γίνουν συγκε­ντρώ­σεις σήμε­ρα, θα ακου­στεί δυνα­τά η εργα­τι­κή — λαϊ­κή απαί­τη­ση να ξηλω­θούν όλοι οι αντερ­γα­τι­κοί νόμοι των τελευ­ταί­ων χρό­νων, που με τα τρία μνη­μό­νια και τα χιλιά­δες εφαρ­μο­στι­κά μέτρα έκα­ναν ακό­μα πιο βαριές τις αλυ­σί­δες στα πόδια της εργα­τι­κής τάξης, έδω­σαν περισ­σό­τε­ρα προ­νό­μια στο κεφά­λαιο τα οποία τώρα εμπλου­τί­ζο­νται ακό­μα περισσότερο.protomagia 33

Παράλ­λη­λα, για δεύ­τε­ρη χρο­νιά φέτος η Πρω­το­μα­γιά είναι στε­νά συν­δε­δε­μέ­νη με τον αγώ­να που δίνουν οι συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις ενά­ντια στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης στην Υγεία και τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, διεκ­δι­κώ­ντας την ουσια­στι­κή ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, την επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα, τη λήψη και τήρη­ση μέτρων προ­στα­σί­ας στους χώρους δουλειάς.

Προμήνυμα κλιμάκωσης το πλατύ απεργιακό μέτωπο

Σχε­δόν τις 500 φτά­νουν πια οι συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις που κάνουν δική τους υπό­θε­ση την οργά­νω­ση της σημε­ρι­νής απερ­γί­ας. Ανά­με­σά τους είναι 24 Εργα­τι­κά Κέντρα σε όλη τη χώρα και 47 Ομο­σπον­δί­ες. Τα εκα­το­ντά­δες πρω­το­βάθ­μια σωμα­τεία, τα κλα­δι­κά συν­δι­κά­τα που σηκώ­νουν το βάρος της οργά­νω­σης της πάλης μέσα στους χώρους δου­λειάς συν­θέ­τουν αυτό το πλα­τύ απερ­για­κό μέτω­πο που απο­τε­λεί πολύ­τι­μη παρα­κα­τα­θή­κη για την ανα­γκαία κλι­μά­κω­ση της πάλης μέσα στον Μάη, οπό­τε και η κυβέρ­νη­ση ανα­μέ­νε­ται να θέσει το νομο­σχέ­διο στη «δια­βού­λευ­ση» και να το φέρει στη Βου­λή. Ετσι, οι εκα­το­ντά­δες συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από τις σημε­ρι­νές απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις, ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σουν την προ­ε­τοι­μα­σία για τα επό­με­να βήμα­τα ώστε να αγκα­λιά­σει αυτός ο αγώ­νας ακό­μα περισ­σό­τε­ρους χώρους δουλειάς.

Η Αθήνα στολίζεται για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση
Η Αθή­να στο­λί­ζε­ται για τη σημε­ρι­νή απερ­για­κή συγκέντρωση

Στη σημε­ρι­νή απερ­γία άλλω­στε φτά­νου­με μέσα από ένα πλού­σιο πρό­γραμ­μα αγω­νι­στι­κών παρεμ­βά­σε­ων, συνε­λεύ­σε­ων, κινη­το­ποι­ή­σε­ων, συσκέ­ψε­ων και εξορ­μή­σε­ων για να φτά­σει το κάλε­σμα σε εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νους. Στην προ­σπά­θεια αυτή εντά­χθη­καν και οι εκδη­λώ­σεις που έγι­ναν την 1η Μάη, που φέτος συνέ­πε­σε με το Μεγά­λο Σάβ­βα­το, με κατα­θέ­σεις στε­φά­νων από σωμα­τεία και φορείς που τίμη­σαν τους αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης.

Το απερ­για­κό αυτό μέτω­πο συγκρο­τή­θη­κε κόντρα στην προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης και της ηγε­τι­κής ομά­δας της ΓΣΕΕ να μετα­τρέ­ψουν την Πρω­το­μα­γιά σε μία ακό­μα μέρα αργί­ας μετά το Πάσχα. Η εικό­να από την «απερ­γία» που προ­κή­ρυ­ξε η ΓΣΕΕ προ­χτές Τρί­τη είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κή: Οι «συγκε­ντρώ­σεις» που επι­χεί­ρη­σαν σε λιγο­στές πόλεις — με την Αθή­να να μη συγκα­τα­λέ­γε­ται σε αυτές — ήταν στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα θλι­βε­ρές μαζώ­ξεις μιας χού­φτας εργα­το­πα­τέ­ρων, χωρίς δείγ­μα απερ­γού. Το τοπίο συμπλη­ρώ­θη­κε από κάτι ραδιο­φω­νι­κές παρεμ­βά­σεις συν­δι­κα­λι­στών, που επι­κα­λέ­στη­καν ως άλλο­θι την παν­δη­μία και απέ­δω­σαν στην …υπεύ­θυ­νη στά­ση της ΓΣΕΕ το «θάψι­μο» της Πρωτομαγιάς.

Απερ­για­κές απο­φά­σεις για σήμε­ρα έχουν πάρει τα εξής Εργα­τι­κά Κέντρα στην Αττι­κή: Εργα­τι­κό Κέντρο Αθή­νας, Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά και Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττικής.
Επί­σης, τα Εργα­τι­κά Κέντρα Λάρι­σας, Πάτρας, Λαμί­ας, Νάου­σας, Αρτας, Ιωαν­νί­νων, Θεσπρω­τί­ας, Αγρι­νί­ου, Ζακύν­θου, Κεφα­λο­νιάς — Ιθά­κης, Λευ­κά­δας — Βόνι­τσας, Λέσβου, Βόρειου Συγκρο­τή­μα­τος Δωδε­κα­νή­σου, Σάμου, Φωκί­δας, Εύβοιας, Λιβα­δειάς, Αμα­λιά­δας, Κορίν­θου και Λακω­νί­ας.

Απερ­για­κή από­φα­ση έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.

Επι­πλέ­ον, οι Ομο­σπον­δί­ες Εργα­ζο­μέ­νων Φαρ­μα­κευ­τι­κών και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των (ΟΕΦΣΕΕ), Οικο­δό­μων, Τύπου και Βιο­μη­χα­νί­ας Χάρ­του, Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γί­ας — Ιμα­τι­σμού — Δέρ­μα­τος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργα­το­τε­χνι­τών και Υπαλ­λή­λων Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών, Λογι­στών (ΠΟΛ), Μεταλ­λω­ρύ­χων (ΟΜΕ), Θεά­μα­τος — Ακρο­ά­μα­τος (ΠΟΘΑ), Εργα­ζο­μέ­νων στην Ειδι­κή Αγω­γή (ΠΟΜΕΕΑ), Συν­δι­κά­των Μετα­φο­ρών (ΟΣΜΕ), Ιατρι­κών Επι­σκε­πτών — Φαρ­μα­κο­ϋ­παλ­λή­λων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των — Κλά­δων (ΠΟΙΕΦ ΣΕΚ), Πανελ­λή­νια Ναυ­τι­κή Ομο­σπον­δία (ΠΝΟ), Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Εμφια­λω­μέ­νων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Ηλε­κτρο­λό­γων, Συλ­λό­γων Προ­σω­πι­κού Επι­χει­ρή­σε­ων Ραδιο­φω­νί­ας — Τηλε­ό­ρα­σης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών (ΟΕΝΓΕ), Συλ­λό­γων Υπαλ­λή­λων Αιρε­τών Περι­φε­ρειών Ελλά­δας (ΟΣΥΑΠΕ), Διοι­κη­τι­κού Προ­σω­πι­κού Τρι­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης (ΟΔΠΤΕ), Συλ­λό­γων Εργα­ζο­μέ­νων Υπουρ­γεί­ου Γεωρ­γί­ας (ΠΟΣΕΥΓ), Συλ­λό­γων Εργα­ζο­μέ­νων Απο­κε­ντρω­μέ­νων Διοι­κή­σε­ων (ΟΣΕΑΔΕ), Εργα­ζο­μέ­νων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), Εργα­ζο­μέ­νων Δημό­σιων Νοσο­κο­μεί­ων (ΠΟΕΔΗΝ), Προ­σω­πι­κού Οργα­νι­σμών Κοι­νω­νι­κής Πολι­τι­κής (ΠΟΠΟΚΠ).

Στις παρα­πά­νω συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις προ­στί­θε­νται πάνω από 350 κλα­δι­κά συν­δι­κά­τα, επι­χει­ρη­σια­κά σωμα­τεία, πρω­το­βάθ­μιες οργα­νώ­σεις του δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα, που παίρ­νουν θέσεις μάχης στον απερ­για­κό αγώνα.


ΠΑΜΕ WebRadio

Στα πλαί­σια του αγω­νι­στι­κού εορ­τα­σμού της Εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς, έκτα­κτη εκπο­μπή 7 ‑9 πμ.
Με εργα­τι­κά τρα­γού­δια και ζωντα­νές συν­δέ­σεις από εργο­στά­σια και χώρους δου­λειάς στην Αττι­κή αλλά και σε όλη την Ελλά­δα, το webradio του ΠΑΜΕ θα μετα­φέ­ρει το κλί­μα από τις απερ­για­κές φρουρές.


Ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου

Κάλε­σμα στις Ομο­σπον­δί­ες, στους Αγρο­τι­κούς και Κτη­νο­τρο­φι­κούς Συλ­λό­γους να συμ­με­τά­σχουν στις σημε­ρι­νές απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις των εργα­ζο­μέ­νων σε όλη τη χώρα για την Πρω­το­μα­γιά απευ­θύ­νει η Πανελ­λα­δι­κή Επι­τρο­πή των Μπλό­κων.«Βαδί­ζου­με μαζί με τους συμ­μά­χους μας εργα­ζό­με­νους στον ίδιο δρό­μο του αγώ­να, ενώ­νου­με τις φωνές μας, στέλ­νου­με μήνυ­μα διεκ­δί­κη­σης μιας καλύ­τε­ρης ζωής», σημειώνει.

Στις απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και στη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα καλεί η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ). «Ολοι μαζί, σύλ­λο­γοι επαγ­γελ­μα­τιών, ταξι­κά εργα­τι­κά σωμα­τεία, φοι­τη­τι­κοί και μαθη­τι­κοί σύλ­λο­γοι, σωμα­τεία συντα­ξιού­χων, σύλ­λο­γοι γυναι­κών, έχου­με περισ­σό­τε­ρη δύνα­μη», τονίζει.

Στους δρόμους και η νεολαία

Κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής στην απερ­γία απευ­θύ­νει με ανα­κοί­νω­σή της η Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία του Μετώ­που Αγώ­να Σπου­δα­στών (ΜΑΣ).«Απα­ντά­με στην κοροϊ­δία του υπουρ­γού Εργα­σί­ας Χατζη­δά­κη, που υπο­στη­ρί­ζει χωρίς ίχνος ντρο­πής ότι το νέο νομο­σχέ­διο θα διευ­κο­λύ­νει τους εργα­ζό­με­νους φοι­τη­τές να δου­λεύ­ουν 4ήμερο — 10ωρο για να δώσουν μάθη­μα στην εξε­τα­στι­κή!», σημειώ­νει το ΜΑΣ. «Οι χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι φοι­τη­τές γνω­ρί­ζου­με τι θα πει απλή­ρω­τη εργα­σία, δου­λειά από το πρωί μέχρι το βρά­δυ. Αυτήν την αθλιό­τη­τα νομι­μο­ποιεί και επε­κτεί­νει το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο», προσθέτει.
Στην απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση και στη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα καλεί ο Σύλ­λο­γος Σπου­δα­στών Δημό­σιων ΙΕΚ Αττι­κής (ΣΥΣΔΙΕΚ). «Δυνα­μώ­νου­με τη συλ­λο­γι­κή οργά­νω­ση και τον αγώ­να για σπου­δές, δου­λειά και ζωή με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας!», τονί­ζει και σημαί­νει συνα­γερ­μό ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο, που στο­χεύ­ει τα δικαιώ­μα­τα των νέων εργαζομένων.

ΚΚΕ ΚΝΕ Καισαριανή Πρωτομαγιά 2021 Εκδήλωση Σκοπευτήριο

Καλούν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

Στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις καλεί η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας και απευ­θύ­νει κάλε­σμα αγώ­να ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρ­νη­σης, διεκ­δι­κώ­ντας «το δικαί­ω­μα των γυναι­κών στη στα­θε­ρή εργα­σία με μεί­ω­ση του εργά­σι­μου χρό­νου, με πλή­ρη εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, με μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας στον χώρο δου­λειάς, με μέτρα προ­στα­σί­ας του γυναι­κεί­ου οργα­νι­σμού και της μητρότητας».

«Η ηρω­ι­κή θυσία των εργα­τών του Σικά­γο το Μάη του 1886 και οι δια­χρο­νι­κοί αγώ­νες και οι κατα­κτή­σεις του εργα­τι­κού ταξι­κού κινή­μα­τος απο­τε­λούν σύμ­βο­λο στον αγώ­να ενά­ντια στους εκμε­ταλ­λευ­τές, στους εμπό­ρους των ανα­γκών μας. Πρέ­πει να πάρου­με την υπό­θε­ση της ζωής μας, του αγώ­να στα δικά μας χέρια», ανα­φέ­ρουν η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να Ανα­πή­ρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαί­ος Σύλ­λο­γος Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων ΑμεΑ Αττι­κής, και καλούν στην απερ­γία και στις συγκεντρώσεις.

«Η παγκό­σμια ακτι­νο­βο­λία της Εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς φανε­ρώ­νει πως το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, των πολέ­μων και της προ­σφυ­γιάς δεν είναι ακλό­νη­το και αιώ­νιο», υπο­γραμ­μί­ζει η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ).

Κάλε­σμα απευ­θύ­νει και η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ), ενά­ντια στην πολι­τι­κή που μετα­τρέ­πει τη χώρα σε ΝΑΤΟι­κό ορμη­τή­ριο και επι­τί­θε­ται στα εργα­σια­κά δικαιώματα.

Στις σημε­ρι­νές συγκε­ντρώ­σεις καλεί τέλος η Πανελ­λή­νια Ενω­ση Αγω­νι­στών Εθνι­κής Αντί­στα­σης και Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας (ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ), τιμώ­ντας τους ηρω­ι­κούς αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης, «για να μην περά­σουν τα βάρ­βα­ρα αντερ­γα­τι­κά μέτρα που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση με το αντερ­γα­τι­κό νομοσχέδιο».

Οι προσυγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά

Για τη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα έχουν ορι­στεί στις 9.15 π.μ. στα εξής σημεία:
🔻 Πλα­τεία Κάνιγ­γος: Ομο­σπον­δί­ες, Σωμα­τεία και Επι­τρο­πές Αγώ­να εργα­ζο­μέ­νων του ιδιω­τι­κού τομέα.
🔻 Ομό­νοια: ΟΒΣΑ και κλα­δι­κά σωμα­τεία αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλ­λο­γοι Συντα­ξιού­χων, μαζι­κοί φορείς της Αθή­νας, του Γαλα­τσί­ου, της Δυτι­κής Αθή­νας και των Βορεί­ων Προαστίων.
🔻 Προ­πύ­λαια: Σύλ­λο­γοι και Επι­τρο­πές Αγώ­να Φοι­τη­τών, Συντο­νι­στι­κό Μαθη­τών Αθή­νας, Σύλ­λο­γοι Δημό­σιας και Ιδιω­τι­κής Εκπαί­δευ­σης, Σωμα­τεία Εργα­ζο­μέ­νων στα πανε­πι­στή­μια και στα ερευ­νη­τι­κά ιδρύματα.
🔻 Στύ­λοι του Ολυ­μπί­ου Διός: Σωμα­τεία και Επι­τρο­πές Αγώ­να στη δημό­σια και ιδιω­τι­κή Υγεία, Σωμα­τεία των ΟΤΑ, της Περι­φέ­ρειας, της Δημό­σιας Διοί­κη­σης, μαζι­κοί φορείς της Ανα­το­λι­κής Αθή­νας και των Νοτί­ων Προαστίων.

Στον Πει­ραιά, για τη συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Καραϊ­σκά­κη:
🔻 Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά, στις 10 π.μ.: Σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων του ιδιω­τι­κού τομέα.
🔻 Πλα­τεία Κοραή, στις 10 π.μ.: Σωμα­τεία του δημό­σιου τομέα και μαζι­κοί φορείς του δήμου Πειραιά.
🔻 Ηλε­κτρι­κός Σταθ­μός Πει­ραιά, στις 10 π.μ.: Σωμα­τεία του δημό­σιου τομέα, Σωμα­τεία Συντα­ξιού­χων και μαζι­κοί φορείς των δήμων Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας και Περάματος.
🔻 Πλα­τεία Δαβά­κη (Περι­βο­λά­κι) στη Νίκαια, στις 9.30 π.μ.: Σωμα­τεία του δημό­σιου τομέα, Σωμα­τεία Συντα­ξιού­χων και μαζι­κοί φορείς των δήμων Νίκαιας — Ρέντη και Κορυδαλλού.είναι η ώρα μιας μαχητικής εργατικής λαϊκής απάντησης

Απεργία σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καράβια, αεροπλάνα

Σε 24ωρη απερ­γία προ­χω­ρούν σήμε­ρα οι εργα­ζό­με­νοι σε μετρό, ηλε­κτρι­κό, τραμ και τρό­λεϊ, με απο­φά­σεις των σωμα­τεί­ων τους.
Δεμέ­να τα βαπό­ρια: Δεκα­τρία ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία έχουν πάρει ομό­φω­νη από­φα­ση σε κοι­νή σύσκε­ψη για απερ­γία σήμε­ρα σε όλες τις κατη­γο­ρί­ες πλοί­ων και στα λιμά­νια της χώρας. Τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν στην απερ­γία και σε απερ­για­κή προ­συ­γκέ­ντρω­ση (5.30 π.μ., πλα­τεία Καραϊ­σκά­κη). Στην απερ­γία έχει καλέ­σει και η ΠΝΟ.

Η Ομο­σπον­δία Συλ­λό­γων Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας (ΟΣΥΠΑ) έχει προ­κη­ρύ­ξει για σήμε­ρα 4ωρη στά­ση εργα­σί­ας (11.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ.). Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στην απερ­γία απευ­θύ­νει η Ομο­σπον­δία Προ­σω­πι­κού Αερο­πο­ρι­κών Μετα­φο­ρών (ΟΠΑΜ).

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο