Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήφης Ζαχαριάδης: Εγώ στηρίζω το ΚΚΕ — Ηρθε η ώρα να σηκώσουμε και πάλι τις γροθιές μας

Μετά την ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σμού, το τελευ­ταίο διά­στη­μα οι νεο­να­ζί σηκώ­νουν τα κεφά­λια τους σε πολ­λές χώρες. Κάθε χρό­νο στις 16 Μαρ­τί­ου, οι λεγό­με­νοι βετε­ρά­νοι των Waffen SS παρε­λαύ­νουν στους δρό­μους της Ρίγας. Στην Εσθο­νία καθιε­ρώ­θη­κε η μάζω­ξη των βετε­ρά­νων της 20ής μεραρ­χί­ας των SS (της «εσθο­νι­κής λεγεώνας»).
Επει­δή στη Δυτι­κή Ευρώ­πη ορι­σμέ­νες τέτοιες συγκε­ντρώ­σεις δεν γίνο­νται, οι πρώ­ην άνδρες των SS από το Βέλ­γιο και την Ολλαν­δία είναι προ­σκε­κλη­μέ­νοι σε τέτοιες εκδη­λώ­σεις στις βαλ­τι­κές χώρες.

Στην Ουκρα­νία, η 1η Ιανουα­ρί­ου, μέρα γέν­νη­σης του εθνι­κι­στή ηγέ­τη Στέ­παν Μπα­ντέ­ρα, κηρύ­χθη­κε επί­ση­μη αργία από το κοι­νο­βού­λιο της χώρας. Γίνο­νται λαμπα­δη­φο­ρί­ες. Φαί­νε­ται ότι ξεχά­στη­κε πώς έλη­ξαν οι λαμπα­δη­φο­ρί­ες πριν από 80 χρό­νια — το 1939. Ο σοφός είπε: «Εκεί­νος που δεν θυμά­ται το παρελ­θόν του, δεν έχει μέλ­λον». Στη Δύση προ­σπα­θούν τώρα με κάθε τρό­πο να «ξεχά­σουν» την αλή­θεια για τον 2ο Παγκό­σμιο Πόλε­μο. Στις ΗΠΑ έβγα­λαν ένα ανα­μνη­στι­κό μετάλ­λιο, αφιε­ρω­μέ­νο στην επι­χεί­ρη­ση ανοίγ­μα­τος του δεύ­τε­ρου μετώ­που. Υπάρ­χουν οι τρεις σημαί­ες των χωρών — νικη­τών, της Μεγά­λης Βρε­τα­νί­ας, των ΗΠΑ και της Γαλ­λί­ας. Η ΕΣΣΔ δεν ανα­φέ­ρε­ται ούτε στην περι­γρα­φή! Μάλ­λον ο μίστερ Τσώρ­τσιλ (που είναι πολύ δύσκο­λο κάποιος να τον υπο­ψιά­ζε­ται για αγά­πη προς τη Ρωσία), ακό­μη και αυτός είπε: «Ηταν ο ρωσι­κός στρα­τός που έβγα­λε τα άντε­ρα της γερ­μα­νι­κής στρα­τιω­τι­κής μηχανής».

Οι εκλο­γές (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των τελευ­ταί­ων) σε πολ­λές ευρω­παϊ­κές χώρες δεί­χνουν αύξη­ση των ακρο­δε­ξιών. Μπρο­στά στη μάχη των εκλο­γών της 7ης Ιού­λη εγώ στη­ρί­ζω το ΚΚΕ, το κόμ­μα που περισ­σό­τε­ρα από 100 χρό­νια παλεύ­ει ενά­ντια σε οποια­δή­πο­τε εκδή­λω­ση της φασι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας. Το κόμ­μα του πατέ­ρα μου, Νίκου Ζαχα­ριά­δη, που όπως έλε­γε και ο ίδιος «το κου­κου­έ­δι­κο (…) να το ξερι­ζώ­σει κανέ­νας δεν μπό­ρε­σε για­τί αφτό θα σήμαι­νε να ξερι­ζώ­σει τον ίδιο το λαό».

Οπως έγρα­ψε ο Ζαχα­ριά­δης στη διά­ση­μη επι­στο­λή του μετά την επί­θε­ση του Μου­σο­λί­νι στην Ελλά­δα, «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!».

Ηρθε η ώρα να σηκώ­σου­με και πάλι τις γρο­θιές μας — NO PASARAN!

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο