Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαν σήμερα 1 Οκτωβρίου το τελευταίο ματς του Πελέ

Σαρά­ντα τρία χρό­νια συμπλη­ρώ­νο­νται από το τελευ­ταίο παι­χνί­δι του Πελέ. Μία ημέ­ρα σαν σήμε­ρα, την 1η Οκτω­βρί­ου 1977, ο «βασι­λιάς» έπαι­ξε σε έναν φιλι­κό αγώ­να, όπου αντί­πα­λες ήταν οι δύο ομά­δες με τις οποί­ες αγω­νί­σθη­κε στην καριέ­ρα του, ο Κόσμος της Νέας Υόρ­κης και η Σάντος.

Το ματς έγι­νε στο Στά­διο Giants του Νιου Τζέρ­σεϊ, μπρο­στά σε 77.000 φιλά­θλους, ανά­με­σά τους ο τότε πρό­ε­δρος των ΗΠΑ, Τζί­μι Κάρ­τερ και ένας θρύ­λος του αθλη­τι­σμού, ο Μοχά­μεντ Αλι.

pele ali

Ο Πελέ έπαι­ξε με την ομά­δα των ΗΠΑ στο πρώ­το ημί­χρο­νο και εκεί­νη της Βρα­ζι­λί­ας στο δεύ­τε­ρο μέρος της συνάντησης.

Οι Βρα­ζι­λιά­νοι προη­γή­θη­καν με γκολ του Ρεϊ­νάλ­ντο, αλλά ο Πελέ ισο­φά­ρι­σε με εκτέ­λε­ση φάουλ, σημειώ­νο­ντας το τελευ­ταίο γκολ της καριέ­ρας του. Το γκολ της νίκης για τον Κόσμο της Νέας Υόρ­κης, σημεί­ω­σε ο Ραμόν Μίφιν.

Γεν­νη­μέ­νος στις 23 Οκτω­βρί­ου 1940, ο Έντσον Αρά­ντες ντο Νασι­μέ­ντο, έχει παί­ξει στην καριέ­ρα του πάνω από 800 επί­ση­μους αγώ­νες, στην Σάντος, στον Κόσμο και στην εθνι­κή ομά­δα, με την οποία κατέ­κτη­σε τρία Παγκό­σμια Κύπελλα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο