Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαραντάρια και άνεμοι έως οκτώ μποφόρ αύριο Δευτέρα 12 Αυγούστου

Θα συνε­χι­στούν και αύριο Δευ­τέ­ρα οι υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, όπου κατά τόπους θα φτά­σουν τους 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, σύμ­φω­να με το meteo του Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Συγκε­κρι­μέ­να η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 18 έως 35 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη από 19 έως 39, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 23 έως 40, τη Θεσ­σα­λία από 20 έως 38, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 23 έως 35, στα νησιά του Ιονί­ου από 22 έως 35, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 21 έως 34 και τοπι­κά έως 35 με 36, στα νησιά του υπο­λοί­που Αιγαί­ου από 23 έως 31 και στην Κρή­τη από 22 έως 32 και τοπι­κά στη νότια Κρή­τη έως 33 με 34 βαθμούς.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 έως 7 και τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ, με εξαί­ρε­ση την περιο­χή των Δωδε­κα­νή­σων, όπου θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ, με εξαί­ρε­ση τον Πατραϊ­κό κόλ­πο όπου πρό­σκαι­ρα θα φτά­νουν και τα 6 με 7 μπο­φόρ. Το μεση­μέ­ρι στο Βόρειο Ιόνιο οι άνε­μοι θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και τοπι­κά 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση κατά 1 έως 2 μπο­φόρ από το μεση­μέ­ρι. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο