Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός Τώρα: Συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Σει­σμός Τώρα: Ασθε­νή σει­σμι­κή δόνη­ση με μέγε­θος 4,4 στην κλί­μα­κα Ρίχτερ κατέ­γρα­ψε το σει­σμο­λο­γι­κό δίκτυο, όπως ανα­κοί­νω­σε το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Ο σει­σμός σημειώ­θη­κε στις 05:12 ώρα Ελλά­δος και σε από­στα­ση 452 χιλιό­με­τρα νότια/νοτιοανατολικά της Αθή­νας. Το επί­κε­ντρο της δόνη­σης εντο­πί­ζε­ται στον θαλάσ­σιο χώρο 77 χιλιό­με­τρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας

Για την έντο­νη σει­σμι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα που κατα­γρά­φε­ται το τελευ­ταίο 24ωρο στο νότιο τμή­μα της Κρή­της, μίλη­σε στην εκπο­μπή «Κοι­νω­νία Ώρα MEGA», ο Πρό­ε­δρος του Οργα­νι­σμού Αντι­σει­σμι­κού Σχε­δια­σμού και Προ­στα­σί­ας (ΟΑΣΠ), Ευθύ­μιος Λέκ­κας.

«Από τις 2 Μαΐ­ου, οπό­τε και εκδη­λώ­θη­κε ένας μεγά­λος σει­σμός της τάξης των 6,5 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, έχου­με μια πλη­θώ­ρα σει­σμών που εκδη­λώ­νο­νται στο ίδιο σει­σμο­γό­νο χώρο και πρό­κει­ται σίγου­ρα για μετα­σει­σμούς», δήλω­σε ο κ. Λέκκας.

Η σει­σμι­κή αυτή δρα­στη­ριό­τη­τα θα διαρ­κέ­σει και για τις επό­με­νες εβδο­μά­δες, χωρίς όμως την ίδια έντα­ση και την ίδια συχνότητα.

Σχο­λιά­ζο­ντας τα σενά­ρια Τούρ­κου σει­σμο­λό­γου περί μεγά­λου σει­σμού στην Κρή­τη που θα επη­ρε­ά­σει και την Τουρ­κία, ο κ. Λέκ­κας υπο­στή­ρι­ξε πως το ρήγ­μα της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης δεν εντάσ­σε­ται στο ίδιο γεω­δυ­να­μι­κό πλαί­σιο και είναι μια εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κή κατάσταση.

Μίλη­σε για την περί­πτω­ση ενός μεγά­λου σει­σμού στην περί­ο­δο του κορω­νοϊ­ού, για «μια κρί­ση πάνω στην κρί­ση», όπως το χαρα­κτή­ρι­σε λέγο­ντας πως ο ΟΑΣΠ είναι προ­ε­τοι­μα­σμέ­νος για μια τέτοια περί­πτω­ση και πως έχει συντά­ξει ειδι­κά σχέ­δια για τη δια­χεί­ρι­ση μιας τέτοιας κατάστασης.

Επι­βε­βαί­ω­σε επί­σης, πως οι υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες δε σχε­τί­ζο­νται σε καμία περί­πτω­ση με τη σει­σμι­κή δραστηριότητα.

.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο