Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα — Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι

Σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης κηρύ­χθη­καν ο δήμος Τυρ­νά­βου και η δημο­τι­κή Ενό­τη­τα Ποτα­μιάς του δήμου Ελασ­σό­νας της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Λάρι­σας, καθώς και ο δήμος Φαρ­κα­δό­νας της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Τρι­κά­λων της Περι­φέ­ρειας Θεσ­σα­λί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση των εκτά­κτων ανα­γκών και τη δια­χεί­ρι­ση των συνε­πειών που προ­έ­κυ­ψαν λόγω της ισχυ­ρής σει­σμι­κής δόνη­σης που εκδη­λώ­θη­κε στις 3 Μαρ­τί­ου στις παρα­πά­νω περιο­χές. Η κήρυ­ξη έκτα­κτης ανά­γκης που έγι­νε με εντο­λή του υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκου Χαρ­δα­λιά και από­φα­ση του γενι­κού γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Βασί­λειου Παπα­γε­ωρ­γί­ου θα ισχύ­ει από την ημε­ρο­μη­νία έναρ­ξης της εκδή­λω­σης του φαι­νο­μέ­νου και για έξι μήνες δηλα­δή έως και 03 Σεπτεμ­βρί­ου 2021.

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι

Μία ακό­μη νύχτα φόβου έζη­σαν οι κάτοι­κοι της περιο­χής της Ελασ­σό­νας, αλλά και της πόλης της Λάρι­σας, καθώς συνο­λι­κά 30 μετα­σει­σμοί έχουν «ταρα­κου­νή­σει» την περιο­χή μετά τα μεσά­νυ­χτα της Πέμ­πτης και μέχρι το πρωί.

Ο νέος ισχυ­ρός σει­σμός των 5,9 Ρίχτερ προ­κά­λε­σε ζημιές σε δύο ακό­μη χωριά της περιο­χής, το Πραι­τώ­ρι και τη Μαγού­λα του Δήμου Ελασ­σό­νας, ενώ στα χωριά που χτυ­πή­θη­καν από τον πρώ­το σει­σμό προ­κλή­θη­καν νέες καταστροφές.

Χωρίς ρεύ­μα βρί­σκο­νται τα  χωριά Μαγού­λα, Μεσο­χώ­ρι και Αμού­ρι του Δήμου Ελασ­σό­νας, καθώς προ­κλή­θη­κε βλά­βη στο δίκτυο από τις νέες σει­σμι­κές δονή­σεις και τις πτώ­σεις χαλα­σμά­των από παλιά σπί­τια που είχαν πλη­γεί από τον χθε­σι­νό σει­σμό. Συνερ­γεία του ΔΕΔΔΗΕ βρί­σκο­νται στην περιο­χή για την απο­κα­τά­στα­ση της ηλεκτροδότησης.

Μετά το νέο ισχυ­ρό σει­σμό το βρά­δυ της Πέμ­πτης, η Πυρο­σβε­στι­κή έκα­νε νέες έρευ­νες στην περιο­χή, χωρίς ευτυ­χώς να εντο­πί­σει εγκλω­βι­σμέ­νους μέσα στα χαλάσματα.

 

elassona seismos 11 elassona seismos 12 elassona seismos 13 elassona seismos 14 elassona seismos 15 elassona seismos 16 elassona seismos 17 elassona seismos 18

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο