Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός Τουρκία: 19 νεκροί και 922 τραυματίες — Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων

Του­λά­χι­στον 19 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους, ενώ περισ­σό­τε­ροι από 900 τραυ­μα­τί­στη­καν, από τη σει­σμι­κή δόνη­ση 6,8 βαθ­μών που έπλη­ξε την Παρα­σκευή την ανα­το­λι­κή Τουρ­κία, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρο απολογισμό.

Η του­ρι­κή Αρχή δια­χεί­ρι­σης κατα­στρο­φών και εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων (AFAD) τόνι­σε πως 922 τραυ­μα­τί­στη­καν, εκ των οποί­ων 433 στην επαρ­χία Ελα­ζίγ και 222 στην γει­το­νι­κή επαρ­χία Μαλάτεια.

«Περί­που 30 άνθρω­ποι βρί­σκο­νται κάτω από χαλά­σμα­τα στο Ελα­ζίγ», δήλω­σε ο υπουρ­γός Υγεί­ας Φαχρε­τίν Κοτσά, τονί­ζο­ντας οι επι­χει­ρή­σεις έρευ­νας και διά­σω­σης συνε­χί­ζο­νται, ενώ εξέ­φρα­σε φόβους ότι ο αριθ­μός των νεκρών μπο­ρεί να αυξηθεί.

seismos tourkia22

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λού ανέ­φε­ρε πως οι τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν σε νοσο­κο­μεία και μονά­δες που άνοι­ξαν για όσους επλή­γη­σαν από το σεισμό.

Πέντε κτί­ρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντο­γκα­νιόλ της επαρ­χί­ας Μαλά­τεια κατα­στρά­φη­καν, γνω­στο­ποί­η­σε ο υπουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος Μου­ράτ Κουρούμ.

Η AFAD ανέ­φε­ρε ότι σημειώ­θη­καν 118 μετα­σει­σμοί μεγέ­θους από 2,7 έως 5,4 βαθ­μών. Εκα­το­ντά­δες σκη­νές, κρε­βά­τια και χιλιά­δες κου­βέρ­τες έχουν στα­λεί στις πλη­γεί­σες πόλεις.

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας Χου­λου­σί Ακάρ δήλω­σε πως ο στρα­τός είναι έτοι­μος να συν­δρά­μει αν κρι­θεί απαραίτητο.

seismos tourkia21

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο