Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Σάμο σε 14 λεπτά — Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Δύο σει­σμι­κές δονή­σεις μεγέ­θους, σύμ­φω­να με τις πρώ­τες μετρή­σεις του Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, 4,7 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ στις 12.56΄το μεση­μέ­ρι, σήμε­ρα Τετάρ­τη και 5,2 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ στις 13.24΄ανησύχησαν τους κατοί­κους της Σάμου.

Το επί­κε­ντρο των δονή­σε­ων, σχε­δόν κοι­νό και στις δύο δονή­σεις, βάθους περί τα 13 χλμ, ήταν στον υπο­θα­λάσ­σιο χώρο 15 χλμ νοτιο­δυ­τι­κά του Πυθα­γο­ρεί­ου Σάμου.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες από τη Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση βορεί­ου Αιγαί­ου, δεν έχουν υπάρ­ξει ανα­φο­ρές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Για τους δύο σει­σμούς που σημειώ­θη­καν στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά, μεγέ­θους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντί­στοι­χα, μίλη­σε ο πρό­ε­δρος του Οργα­νι­σμού Αντι­σει­σμι­κού Σχε­δια­σμού και Προ­στα­σί­ας και καθη­γη­τής Γεω­λο­γί­ας, Ευθύ­μιος Λέκκας.

Όπως εξή­γη­σε είναι δύο δια­φο­ρε­τι­κοί σει­σμοί, δεν είναι η τυπι­κή ακο­λου­θία που ακο­λου­θεί­ται συνή­θως και ο δεύ­τε­ρος δεν είναι μετασεισμός.

«Επι­κοι­νώ­νη­σα με τον δήμαρ­χο, δόθη­καν οδη­γί­ες για τις απα­ραί­τη­τες δια­δι­κα­σί­ες» είπε ο κ. Λέκ­κας μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ και δήλω­σε ότι «δεν έχου­με εικό­να για το αν υπάρ­χουν επι­πτώ­σεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

Ο ίδιος είπε, ότι οι δύο νέες σει­σμι­κές δονή­σεις δεν συν­δέ­ο­νται με τις σει­σμι­κές δονή­σεις που είχαν εκδη­λω­θεί προ διετίας.

«Είμα­στε επι­φυ­λα­κτι­κοί ακό­μα» σημεί­ω­σε ο Ευθύ­μιος Λέκκας.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο