Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Νέες καταρρεύσεις από την πρωινή σεισμική δόνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Επι­δει­νώ­θη­κε η κατά­στα­ση στο Αρκα­λο­χώ­ρι, από τη νέα σει­σμι­κή δόνη­ση των 5,4 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί. Σύμ­φω­να με την αντι­δή­μαρ­χο Διοι­κη­τι­κών και Οικο­νο­μι­κών Υπη­ρε­σιών του Δήμου Μινωα Πεδιά­δος Ολγα Δρα­μου­ντά­νη σε αρκε­τά κτί­σμα­τα που είχαν υπο­στεί ζημιές εμφα­νί­ζο­νται νέες καταρ­ρεύ­σεις. Στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του δήμου Μινώα Πεδιά­δος η νέα σει­σμι­κή δόνη­ση προ­κά­λε­σε εκ νέου ανα­στά­τω­ση, ενώ σε αρκε­τές περιο­χές της ανα­το­λι­κής Κρή­της που έγι­νε αισθη­τός ο σει­σμός, πολί­τες βγή­καν στους δρόμους .

Σύμ­φω­να με το cretalive.gr, aπό τα ρίχτερ προ­κλή­θη­κε κατο­λί­σθη­ση στον Κουδουμά.

Η σει­σμι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα συνε­χί­ζε­ται στην περιο­χή με μικρό­τε­ρους σεισμούς.

Συνο­λι­κά πάνω 100 είναι οι σει­σμοί- μετά τον ισχυ­ρή σει­σμι­κή δόν­ση­ση μεγέ­θους 6 Ρίχτερ που στοί­χι­σε τη ζωή σε έναν άνθρω­πο και οδή­γη­σε στον τραυ­μα­τι­σμό πολ­λών άλλων. Μάλι­στα τα ξημε­ρώ­μα­τα σημειώ­θη­καν συνε­χείς σει­σμι­κές δονή­σεις από 3 έως 4,4 Ρίχτερ.

Η πρώτη δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους — Πάνω από 40 οι μετασεισμοί

Σε αυτο­κί­νη­τα, πλα­τεί­ες, σκη­νές και σε κάποια ξενο­δο­χεία πέρα­σαν το βρά­δυ τους οι κάτοι­κοι του Αρκα­λο­χω­ρί­ου και των γει­το­νι­κών περιοχών.

Η χθε­σι­νή νύχτα ήταν αρκε­τά δύσκο­λη για τους κατοί­κους οι οποί­οι εκτός του ότι ανα­γκά­στη­καν να δια­νυ­κτε­ρεύ­σουν έξω από τα σπί­τια τους είχαν και τον φόβο των μετα­σει­σμών. Περισ­σό­τε­ροι από 40 μετα­σει­σμοί έχουν κατα­γρα­φεί μέχρι στιγ­μής εντά­σε­ως άνω των 3 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, με τον μεγα­λύ­τε­ρο να είναι 4,8 Ρίχτερ.

Από Drone οι μεγάλες καταστροφές

Συγκλο­νι­στι­κές εικό­νες από ψηλά κατέ­γρα­ψε το drone με πολ­λά χωριά του Δήμου Πεδιά­δας να θυμί­ζουν βομ­βαρ­δι­σμέ­νο τοπίο. Εικό­νες απο­κά­λυ­ψης με σχε­δόν ισο­πε­δω­μέ­να χωριά.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο