Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου

Σει­σμός τώρα: Σει­σμι­κή δόνη­ση που χαρα­κτη­ρί­ζει «πολύ ισχυ­ρή», μεγέ­θους 5,9 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, κατέ­γρα­ψε στις 02:43 το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών με επί­κε­ντρο θαλάσ­σια περιο­χή 238 χιλιό­με­τρα νότια-νοτιο­δυ­τι­κά της Πύλου, ή 441 χιλιό­με­τρα νοτιο­δυ­τι­κά της Αθήνας.

Κατά την εκτί­μη­ση του Ευρω­με­σο­γεια­κού Σει­σμο­λο­γι­κού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέ­δω­σε το διε­θνές πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόι­τερς, ο σει­σμός είχε μέγε­θος 6,2 βαθ­μών και το επί­κε­ντρο εντο­πί­στη­κε σε θαλάσ­σια περιο­χή της ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, σε από­στα­ση 240 χιλιο­μέ­τρων νοτιο­δυ­τι­κά της Μεθώνης.

Καθυσηχστικοί οι σεισμολόγοι

Καθη­συ­χα­στι­κοί εμφα­νί­ζο­νται οι σει­σμο­λό­γοι για τον πολύ ισχυ­ρό σει­σμό των 5,9 βαθ­μών της Κλί­μα­κας Ρίχτερ που σημειώ­θη­κε στις 2:43 τα ξημε­ρώ­μα­τα της Πέμ­πτης στον θαλάσ­σιο χώρο νοτιο­δυ­τι­κά της Πύλου.

Σύμ­φω­να με τον σει­σμο­λό­γο Γερά­σι­μο Χου­λιά­ρα ο σει­σμός αυτός ήταν «ευερ­γε­τι­κός» για­τί, όπως εξή­γη­σε, «οι σει­σμοί πρέ­πει να γίνο­νται και η Γη να παρά­γει συγκε­κρι­μέ­νη ενέργεια»

Όπως είπε, μάλι­στα, στην ΕΡΤ «παράλ­λη­λα με το σει­σμό επει­δή ήταν μεγέ­θους άνω των 5,5 Ρίχτερ και ήταν υπο­θα­λάσ­σιος εκδό­θη­κε αυτό­μα­τη προει­δο­ποί­η­ση για το ενδε­χό­με­νο τσου­νά­μι, η οποία ακυ­ρώ­θη­κε μετά από 2 ώρες καθώς δεν υπήρ­ξε κάποια ανη­συ­χη­τι­κή παρατήρηση»

Κατά την εκτι­μή­σή του, δε, «είναι πολύ πιθα­νό ο σει­σμός να συν­δέ­ε­ται με τον σει­σμό της 17ης Νοέμ­βριου του 2018 μεγέ­θους 6,1 Ρίχτερ βορειο­δυ­τι­κά της Κρή­της».

Από την πλευ­ρά του ο πρό­ε­δρος του Οργα­νι­σμού Αντι­σει­σμι­κής Προ­στα­σί­ας Ευθύ­μιος Λέκ­κας, μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο του ΣΚΑΪ σημεί­ω­σε ότι «ο σει­σμός δεν επη­ρε­ά­ζει άμε­σα τον ελλη­νι­κό χώρο και δεν προ­έρ­χε­ται από το ελλη­νι­κό τόξο. Βρί­σκε­ται ουσια­στι­κά στη κεντρι­κή Μεσό­γειο μετα­ξύ Ελλά­δας και Λιβύης».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο