Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση αισθητή στην Αθήνα

Σει­σμός τώρα: Πολύ ισχυ­ρή σει­σμι­κή δόνη­ση μετα­ξύ Κυθή­ρων — Κρή­της,  λίγα λεπτά πριν τις 9 και μισή το πρωί. — Αισθη­τός στην Αθή­να. Πολύ έντο­να τον ένω­σαν στο νομό Χανί­ων, αλλά και σε ολό­κλη­ρη την Κρήτη.

Σύμ­φω­να με το Ευρω­παϊ­κό Μεσο­γεια­κό Κέντρο, ο σει­σμός είχε επί­κε­ντρο 74 χλμ. δυτι­κά από τα Χανιά και ήταν έντα­σης 6 Ρίχτερ.

Ο Ευθ. Λέκ­κας μιλώ­ντας σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό ήταν καθη­συ­χα­στι­κός όσον αφο­ρά την εξέ­λι­ξη της μετα­σει­σμι­κής ακολουθίας.

Καθη­συ­χα­στι­κός εμφα­νί­στη­κε ο πρό­ε­δρος του Οργα­νι­σμού Αντι­σει­σμι­κού Σχε­δια­σμού και Προ­στα­σί­ας, Ευθύ­μιος Λέκ­κας σχε­τι­κά με το σει­σμό που σημειώ­θη­κε μετα­ξύ Κρή­της και Κυθήρων.

Εξή­γη­σε μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του ΣΚΑΪ, ότι το εστια­κό του βάθος είναι αρκε­τά μεγά­λο «το οποίο σημαί­νει ότι δεν θα έχου­με συνέ­χεια κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα σε αυτό το σει­σμό. Συνή­θως αυτοί δεν συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη μετα­σει­σμι­κή ακολουθία».

Σύμ­φω­να με τον κ. Λέκ­κα, το συγκε­κρι­μέ­νο ρήγ­μα θα μπο­ρού­σε να δώσει και πολύ μεγα­λύ­τε­ρο σει­σμό. Η συγκε­κρι­μέ­νη δόνη­ση είναι ενδιά­με­σου βάθους, δεν είναι στην επιφάνεια.

«Έχου­με να κάνου­με με ένα σει­σμό που δεν δίνει πλού­σια μετα­σει­σμι­κή ακο­λου­θία», είπε ο κ. Λέκκας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο