Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών στην Κρήτη

Σει­σμός τώρα: Σει­σμι­κή δόνη­ση μεγέ­θους 5,7 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ σημειώ­θη­κε νότια της Κρή­της σύμ­φω­να με προ­κα­ταρ­κτι­κή εκτί­μη­ση του Γεω­δυ­να­μι­κού Ινστι­τού­του του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Σημειώ­θη­κε λίγα λεπτά μετά τις 07:00, με επί­κε­ντρο τον θαλάσ­σιο χώρο 48 χλμ νοτιο­δυ­τι­κά της Άρβης.. Το εστια­κό βάθος εκτι­μά­ται στα 45 χιλιόμετρα.

Αισθη­τός σε όλη την ανα­το­λι­κή Κρή­τη, κυρί­ως στο νότιο τμή­μα αλλά και στο Ηρά­κλειο, έγι­νε ο σει­σμός μεγέ­θους 5,7 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ. Αν και μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για ζημιές, οχή­μα­τα της Πυρο­σβε­στι­κής πραγ­μα­το­ποιούν ελέγ­χους σε όλο το νότιο τμή­μα της περιο­χής, όπου φαί­νε­ται να έγι­νε περισ­σό­τε­ρο αισθη­τή η σει­σμι­κή δόνηση.

«Υπάρ­χει μία γενι­κή έξαρ­ση στην περιο­χή τον τελευ­ταίο και­ρό την οποία και παρα­κο­λου­θού­με. Ο συγκε­κρι­μέ­νος σει­σμός ανή­κει στο ελλη­νο­λι­βυ­κό τόξο ωστό­σο δεν ξέρου­με ακό­μα αν σχε­τί­ζε­ται με το ρήγ­μα του Αρκα­λο­χω­ρί­ου», επε­σή­μα­νε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, στο cretapost, ο καθη­γη­τής Δυνα­μι­κής, Τεκτο­νι­κής, Εφαρ­μο­σμέ­νης Γεω­λο­γί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Φυσι­κών Κατα­στρο­φών και πρό­ε­δρος του ΟΑΣΠ, Ευθύ­μης Λέκκας.

Παράλ­λη­λα ο κ. Λέκ­κας τόνι­σε ότι «δεν γνω­ρί­ζου­με αν ήταν ο κύριος σει­σμός, αυτό θα φανεί από τα στοι­χεία που θα συλ­λέ­ξου­με και θα αναλύσουμε».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο