Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σερβία: Απειλές για τη ζωή του από φασίστες δέχεται ο γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας

Τις θρα­σύ­δει­λες απει­λές φασι­στοει­δών καταγ­γέλ­λει με ανάρ­τη­ση της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης η Ένω­ση Νέων Κομ­μου­νι­στών Γιου­γκο­σλα­βί­ας (SKOJ).

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ο Α’ γραμ­μα­τέ­ας της Ένω­σης Νέων Κομ­μου­νι­στών Αλε­ξά­νταρ Ντέ­νιτς δέχθη­κε την Κυρια­κή τηλε­φώ­νη­μα από ακρο­δε­ξιούς Τσέτ­νικ οι οποί­οι τον εξύ­βρι­σαν και απεί­λη­σαν να τον δολο­φο­νή­σουν. Μάλι­στα, σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, τα φασι­στοει­δή δήλω­σαν ότι γνω­ρί­ζουν την διεύ­θυν­ση κατοι­κί­ας του Ντέ­νιτς και απεί­λη­σαν να του στή­σουν ενέ­δρα και να του «σπά­σουν τα πόδια και τα πλευ­ρά».

Αυτή δεν είναι η πρώ­τη φορά που σέρ­βοι φασί­στες εκτο­ξεύ­ουν τέτοιου είδους απει­λές ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές. Ο ίδιος ο Ντέ­νιτς έχει γίνει στό­χος παρό­μοιων προ­κλη­τι­κών μηνυ­μά­των και κατά το παρελθόν.

Η Ένω­ση Νέων Κομ­μου­νι­στών ενη­μέ­ρω­σε το αρμό­διο Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών και κάλε­σε τις σερ­βι­κές αρχές να ερευ­νή­σουν την υπό­θε­ση και να βρουν τους θρα­σύ­δει­λους που κρύ­βο­νται πίσω από τέτοιες ποτα­πές απειλές.

«Ο σύντρο­φος Αλε­ξά­νταρ Ντέ­νιτς, ως από­γο­νος παρ­τι­ζά­νων και ως κομ­μου­νι­στής, δεν πρό­κει­ται να κάνει πίσω μπρο­στά σε τέτοιες άχρη­στες απει­λές» σημειώ­νει σε μήνυ­μα της η Ένω­ση Νέων Κομ­μου­νι­στών προ­σθέ­το­ντας: «Οι κομ­μου­νι­στές θα πολε­μή­σουν, ανε­πι­φύ­λα­κτα και ανε­λέ­η­τα, μέχρι την τελευ­ταία ανα­πνοή και την τελευ­ταία ρανί­δα του αίμα­τός τους για έναν κόσμο χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση, ρατσι­σμό, φασι­σμό, σωβι­νι­σμό, εθνο­τι­κό μίσος και όλλες τις άλλες αντι­δρα­στι­κές μορ­φές δια­κυ­βέρ­νη­σης».

Στο πλευ­ρό του Αλ. Ντέ­νιτς, πέραν της Ένω­σης Νέων Κομ­μου­νι­στών, στέ­κο­νται το Νέο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Γιου­γκο­σλα­βί­ας και η Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία Δημο­κρα­τι­κών Νεο­λαιών, προει­δο­ποιώ­ντας τους φασί­στες να μην τολ­μή­σουν να απλώ­σουν τα χέρια τους στους κομμουνιστές.

Πηγή: idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο