Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σερβία-Κορονοϊός: 13 θάνατοι και 383 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Το τελευ­ταίο 24ωρο στη Σερ­βία 383 άνθρω­ποι βρέ­θη­καν θετι­κοί τον κορο­νο­ϊό και κατέ­λη­ξαν 13 ασθε­νείς. Έτσι τα θύμα­τα από τον Covid-19 έφτα­σαν τα 442 ενώ νόση­σαν, συνο­λι­κά, 19.717 άτο­μα. Σήμε­ρα στα νοσο­κο­μεία ανα­φο­ράς νοση­λεύ­ο­νται 4.662 ασθε­νείς εκ των οποί­ων οι 177 είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Καθη­με­ρι­νά στην Σερ­βία εξε­τά­ζο­νται περισ­σό­τε­ρα από 9.000 ύπο­πτα κρού­σμα­τα ενώ από την εκδή­λω­ση της παν­δη­μί­ας μέχρι σήμε­ρα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 524.578 έλεγ­χοι δειγ­μά­των για κορονοϊό.

Η κυβέρ­νη­ση της Σερ­βί­ας απο­φά­σι­σε να ισχύ­σει, από αύριο, το μέτρο της υπο­χρε­ω­τι­κής χρή­σης μάσκας στους κλει­στούς χώρους σε ολό­κλη­ρη την επι­κρά­τεια και όχι μόνον στις 21 πόλεις που κήρυ­ξαν κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης. Επί­σης απο­φα­σί­στη­κε να επι­βλη­θεί η χρή­ση μάσκας και στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους όπου είναι αδύ­να­τον να τηρη­θούν οι προ­βλε­πό­με­νες απο­στά­σεις (στά­σεις αστι­κών λεω­φο­ρεί­ων, σιδη­ρο­δρο­μι­κούς σταθ­μούς και σταθ­μούς υπε­ρα­στι­κών, ουρές έξω από εμπο­ρι­κά κατα­στή­μα­τα, φαρ­μα­κεία κ.α.). Η κυβέρ­νη­ση απηύ­θυ­νε έκκλη­ση στους πολί­τες να φορούν συνε­χώς μάσκα όταν βρί­σκο­νται εκτός της οικί­ας τους υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι εάν όλοι συμ­μορ­φω­θούν με αυτήν την σύστα­ση η μετα­δο­τι­κό­τη­τα του ιού θα μειω­θεί στο 1% και δεν θα χρεια­στεί να ληφθούν μέτρα γενι­κής απα­γό­ρευ­σης της κυκλοφορίας.

Η Βουλ­γα­ρία, έκλει­σε σήμε­ρα τα σύνο­ρα της για τους πολί­τες της Σερ­βί­ας. Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το σερ­βι­κό ΥΠΕΞ από την Βουλ­γα­ρία επι­τρέ­πε­ται μόνο η διέ­λευ­ση των Σέρ­βων. Η Ιτα­λία απο­φά­σι­σε επί­σης να απα­γο­ρεύ­σει την είσο­δο στη χώρα για τους υπη­κό­ους της Σερ­βί­ας αλλά και για όσο

Σερβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο στην λίστα χωρών που η Ιταλία θέτει «σε καραντίνα»

Η Σερ­βία, το Κόσο­βο και το Μαυ­ρο­βού­νιο προ­στί­θε­νται στις 13 χώρες που η κυβέρ­νη­ση της Ρώμης απο­φά­σι­σε να θέσει «σε καρα­ντί­να» στις 9 Ιουλίου.

Σερ­βία-Κορο­νο­ϊ­ός: 13 θάνα­τοι και 383 κρού­σμα­τα το τελευ­ταίο 24ωρο

Ουσια­στι­κά, όποιος προ­έρ­χε­ται ή τις τελευ­ταί­ες 14 ημέ­ρες έχει περά­σει από την Βρα­ζι­λία, το Μπα­χρέιν, την Αρμε­νία, το Μπαν­γκλα­ντές, την Βοσ­νία Ερζε­γο­βί­νη, την Χιλή, το Κου­βέιτ, την Βόρεια Μακε­δο­νία, την Δημο­κρα­τία του Μόλ­δο­βα, το Ομάν, τον Πανα­μά, το Περού και την Δομι­νι­κα­νή Δημο­κρα­τία, δεν μπο­ρεί να εισέλ­θει στην Ιταλία.

Στον κατά­λο­γο των χωρών αυτών, προ­στέ­θη­καν σήμε­ρα και τα τρία προ­α­να­φερ­θέ­ντα βαλ­κα­νι­κά κρά­τη. Προς το παρόν, το μέτρο αυτό δεν επε­κτά­θη­κε στις Ηνω­μέ­νες Πολιτείες.

«Χρειά­ζε­ται μεγά­λη προ­σο­χή για να υπε­ρα­σπι­σθού­με τις μέχρι τώρα προ­ό­δους. Η κρί­ση του κορο­νοϊ­ού είναι στην πιο σκλη­ρή φάση της», δήλω­σε ο Ιτα­λός υπουρ­γός υγεί­ας Ρομπέρ­το Σπεράντσα.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο