Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σερβία: Τον αποκλεισμό του από τις εκλογές της 21ης Ιούνη καταγγέλλει το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

Την σκαν­δα­λώ­δη απόρ­ρι­ψη, εκ μέρους της Εκλο­γι­κής Επι­τρο­πής της Σερ­βί­ας, της αίτη­σης του για συμ­με­το­χή στις εκλο­γές της 21ης Ιού­νη καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­ση του το Νέο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Γιου­γκο­σλα­βί­ας (NKPJ).

Στην ανα­κοί­νω­ση, που υπο­γρά­φει ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Κόμ­μα­τος Αλε­ξά­νταρ Μπάν­τζα­νακ, ανα­φέ­ρε­ται ότι η Εκλο­γι­κή Επι­τρο­πή απέρ­ρι­ψε ορι­στι­κά την αίτη­ση συμ­με­το­χής του NKPJ, χωρίς να αφή­σει τον απα­ραί­τη­το χρό­νο στο κόμ­μα να διορ­θώ­σει τα λάθη και τις παρα­λεί­ψεις στην υπο­βλη­θεί­σα αίτηση.

Την ίδια στιγ­μή, όπως σημειώ­νει το Νέο ΚΚ Γιου­γκο­σλα­βί­ας, η Εκλο­γι­κή Επι­τρο­πή έδω­σε άδεια συμ­με­το­χής στο ακρο­δε­ξιό, εθνι­κι­στι­κό κόμ­μα «Levijatan», αλλά­ζο­ντας μέσα σε μια μέρα την από­φα­ση που είχε εκδώ­σει σύμ­φω­να με την οποία το εν λόγω κόμ­μα δεν πλη­ρού­σε τα κρι­τή­ρια συμμετοχής!

Σύμ­φω­να με το Νέο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Γιου­γκο­σλα­βί­ας και τη Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας (SKOJ) είναι σαφές ότι η Εκλο­γι­κή Επι­τρο­πή προ­βαί­νει σε δια­κρί­σεις κατά των κομ­μου­νι­στών. Και αυτό παρά το γεγο­νός ότι η αίτη­ση συμ­με­το­χής του εκλο­γι­κού συν­δια­σμού «Ο Σοσια­λι­σμός είναι η μόνη διέ­ξο­δος» είχε κατα­τε­θεί στην Επι­τρο­πή, με όλες τις ανα­γκαί­ες υπο­γρα­φές, στις 5 Ιούνη.

Στο πλαί­σιο αυτό, το Νέο ΚΚ Γιου­γκο­σλα­βί­ας καλεί τα αδελ­φά κομ­μου­νι­στι­κά και εργα­τι­κά κόμ­μα­τα να διορ­γα­νώ­σουν δια­μαρ­τυ­ρί­ες στις κατά τόπους πρε­σβεί­ες της Σερ­βί­ας την Παρα­σκευή 19 Ιού­νη. Ταυ­τό­χρο­να, όσοι επι­θυ­μούν μπο­ρούν να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για τον απο­κλει­σμό του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος από τις εκλο­γές στις ηλε­κτρο­νι­κές διευ­θύν­σεις τις Εκλο­γι­κής Επι­τρο­πής ([email protected] και [email protected]).

Πηγή: In Defense of Communism

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο