Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σερβία: Υγειονομική βόμβα το προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου — Εικόνες που προκαλούν σοκ

Μεγά­λος συνω­στι­σμός πιστών, με ελά­χι­στους να φορούν μάσκες και αρκε­τούς εξ’ αυτών να ασπά­ζο­νται το σκή­νω­μα του απο­θα­νό­ντος — από κορω­νο­ϊό — ιεράρ­χη, παρα­τη­ρή­θη­κε σήμε­ρα στο Βελι­γρά­δι, κατά την διάρ­κεια του λαϊ­κού προ­σκυ­νή­μα­τος για τον Πατριάρ­χη Σερ­βί­ας Ειρηναίο.

Οι εικό­νες που έρχο­νται από την Σερ­βία, μια χώρα που έχει χτυ­πη­θεί σκλη­ρά από την παν­δη­μία, είναι σοκαριστικές.

Όπως μετα­δί­δουν σέρ­βι­κα και διε­θνή ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά δίκτυα το λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα του Πατριάρ­χη Ειρη­ναί­ου έχει μετα­τρα­πεί σε υγειο­νο­μι­κή βόμ­βα, με απα­ρά­δε­κτες εικό­νες συνω­στι­σμού στην εκκλη­σία και έλλει­ψη μέτρων προστασίας.

belgrade khdeia irineos

belgrade patriarch irineos 2

Σημειώ­νε­ται επί­σης ότι, παρά τις οδη­γί­ες των αρχών και της επι­στη­μο­νι­κής κοι­νό­τη­τας, δεν τηρεί­ται το υγειο­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο που ισχύ­ει διε­θνώς ανα­φο­ρι­κά με το σφρά­γι­σμα του φέρετρου.

Ο Πατριάρ­χης Ειρη­ναί­ος πέθα­νε σε ηλι­κία 90 ετών από κορω­νο­ϊό, τον οποίο είχε κολ­λή­σει κατά τη διάρ­κεια της κηδεί­ας του Μητρο­πο­λί­τη Μαυ­ρο­βου­νί­ου Αμφι­λο­χί­ου όπου παρα­τη­ρή­θη­κε αδια­νό­η­τος συνω­στι­σμός πιστών εν μέσω πανδημίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο