Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε αναμονή από τις 5 Μάρτη για μια θέση σε ΜΕΘ!

🆘  ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Όσοι συμπο­λί­τες μας χρή­ζουν ΜΕΘ σε σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα η ανά­γκη αυτή καλύ­πτε­ται και σε κάθε περί­πτω­ση παρέ­χε­ται πριν την εισα­γω­γή στη ΜΕΘ η απα­ραί­τη­τη ανα­πνευ­στι­κή υπο­στή­ρι­ξη σε κάθε ασθε­νή». Την παρα­πά­νω απά­ντη­ση έδω­σε στην απο­ψι­νή ενη­μέ­ρω­ση ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Υγεί­ας Β. Κοντο­ζα­μά­νης σε ερώ­τη­ση του «Ριζο­σπά­στη» για τους δεκά­δες δια­σω­λη­νω­μέ­νους εκτός ΜΕΘ στην Αττι­κή, αλλά και για την ντρο­πια­στι­κή λίστα ανα­μο­νής για μία κλί­νη σε Μονά­δα Εντα­τι­κής, την ίδια στιγ­μή που η κυβέρ­νη­ση δεν επι­τάσ­σει τον ιδιω­τι­κό τομέα.

Δεν πέρα­σε λίγη ώρα από την τοπο­θέ­τη­ση αυτή της κυβέρ­νη­σης και στον 902.gr έφτα­σε ένα χαρα­κτη­ρι­στι­κό έγγρα­φο  από το ηλε­κτρο­νι­κό σύστη­μα του ΕΚΑΒ, με τη σημε­ρι­νή εικόνα.
Αυτό που απο­δει­κνύ­ει το έγγρα­φο είναι ότι υπάρ­χει ασθε­νής που περι­μέ­νει για κρε­βά­τι ΜΕΘ από τις 5 Μάρτη!
Δηλα­δή εδώ και 21 μέρες, τρεις ολό­κλη­ρες εβδο­μά­δες, παρα­μέ­νει στην «ουρά» για να μπει σε ΜΕΘ, αφού όταν αδειά­ζει μια κλί­νη γίνε­ται επι­λο­γή για το ποιος ασθε­νής θα νοσηλευτεί…

Όσο για τους ισχυ­ρι­σμούς του υπουρ­γού ότι δεν είναι και τόσοι πολ­λοί όσοι είναι στην «ανα­μο­νή», είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι η λίστα από την οποία προ­κύ­πτει και το συγκε­κρι­μέ­νο στοι­χείο, έχει 23 γεμά­τες σελί­δες, με πέντε ασθε­νείς η κάθε μία. Σύμ­φω­να, μάλι­στα με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες μας, οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ στις 8 το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής ήταν 116.

Ας μην προ­κα­λούν λοι­πόν εκεί στην κυβέρνηση…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο